Аммар Мешић о "Игри престола": Серсеи је најлуђа

#ГОТ иза кулиса: Истина коју многи не желе да чују.

BUKA portal / 14. мај 2019

Млади српски глумац Аммар Мешић појавио се у планетарно популарној серији "Игра престола", поделио неколико фотки са снимања, медији су пренели вест која би вероватно остала засута лајковима његовог круга пријатеља с друштвених мрежа, да не живимо у земљи у којој и даље има оних који ће се запитати: Како то Аммар, а Србин? Аммар је одлучио да им одговори.

"Не делимо људе, не пристајемо на то да нас деле. И лепо нам је тако, сигурно лепше него онима који се буде и лежу са мржњом. Лепше него онима који мисле да је мржња доказ љубави према својој земљи или вери", поручио је Аммар Мешић, с којим разговарамо након што се читава та ситуација мало стишала.

 

Да ли те стварно погађају такви коментари? Зашто си имао потребу да реагујеш?

- Не могу да кажем ни да ме погађају ни да ме не погађају. Свестан сам тога где живимо, не само у Србији, и у БиХ и у хрватској је то деликатна тема. И кад сам прочитао те негативне коментаре у којима се питају како Аммар може да буде Србин, био сам у фазону: наравно да може, а сад ћу да ти покажем и како може... Не да се нешто правдам, већ више из неког револта према људима који тако гледају на ствари. Да, ја јесам Аммар. И да, ја јесам Србин. Искрено, нисам мислио да ће то толико да одјекне, јер ја нисам нешто познат, нити виленим у облацима, али тако се догодило и мени је чак и драго, јер сам после тога добио много позитивних коментара из целог региона.

 

Аммар Мешић на снимању Игре престола Фото: Приватна архива / Ноизз.рс

 

Доста радиш, гледамо те у серијама, препознајемо у рекламама... Јеси ли некад имао проблема у каријери због имена?

- Никад у животу. Специфично ми је име, посебно што је са два "м", због чега људи често мисле да сам из Шпаније или Италије. Онда ја кажем да је арапско, да су моји родитељи након што су погледали филм "Под заставом Мухаммеда" одлучили да ће им се син звати Аммар и тако сам добио име. У послу се никад није дешавало да ме не позову на кастинг зато што сам исламске вероисповести, али то је уметност, ту није битно како се зовеш већ да ли си талентован и да ли им одговараш за одређену улогу.

 

 

 

Како си уопште дошао до "Игре престола"? Цела прича и јесте тако одјекнула јер је у питању серија која је постала планетарни феномен, звучи као велика ствар појавити се ту...

- Да, с тим што су неки медији то пренели као да сам имао не знам какву улогу... Ја јесам био део те екипе, али заправо нисам урадио ништа велико. Слике сам објавио више да бих поделио своје искуство, да сам био ту, да сам упознао те људе... И због свог ЦВ-ја сутра, да се види да знам како те огромне продукције као што је ХБО функционишу. На Сарајево филм фестивалу упознао сам жену која је кастинг агент и она ми је после неког времена јавила да има кастинг за "Игру престола", тражила је да јој пошаљем моје фотографије, они су одобрили и већ за два-три дана сам путовао за Дубровник. И то је то. Био сам међу Врапцима, који ходају боси, хране се само водом и хлебом, немају секс и боре се против разврата. Чак је требало да имам две реплике. Редитељ је стајао поред мене и тражио је момка са зеленим очима. Трептао сам свом снагом (смех). Он ме је приметио и ставио ме у први план. Требало је да док Серсеи пролази, ја гледам директно у камеру и не трепћем, а кад прође поред мене да кажем: Курво! Ја сам то урадио и, ето, тако је изгледала та сарадња. Није то била нека улога, али ми је била част што сам и минимално био део тога, тај сет и цела та њихова организација је посебно искуство, стварно су као швајцарски сат.

 

Игра престола из првог реда Фото: Аммар Мешић / Ноизз.рс

 

Ко ти је од глумаца оставио најјачи утисак?

- Дефинитивно Серсеи, главна краљица. Толико је привлачно опичена жена, сва је луда, гласно се смеје, грокће док се смеје, опуштена је до максимума. Главни глумци имају своје обезбеђење, али су се потпуно нормално кретали међу нама. Ипак, нисмо смели да се сликамо с њима, посебно не у костимима, тако да сам направио само оних неколико фотографија.

 

Игра престола иза сцене Фото: Аммар Мешић / Ноизз.рс

 

Каква је атмосфера иза сцене? Како се понаша та главна екипа?

- Као што и ми овде учимо, приватан однос не сме да утиче на посао. Али оног момента кад се угасе камере, они крећу да се зезају. Нон-стоп су се смејали, и баш се видело да уживају у томе што раде и да је за њих "Игра престола" и забава. Уосталом, то се може видети и по њиховим Инстаграм профилима.

Гледаш ли актуелну, осму сезону? Чујемо све више коментара како су аутори Игре престола на самом крају упрскали... Шта ти мислиш?

- Што се тиче нове сезоне и нових епизода, подељена су ми осећања. С једне стране ми је жао што се завршава, па ми је жао да кажем пар лоших речи, али што да не? Искрено, нисам одушевљен последњом сезоном. Има пар одличних сцена, али по мом скромном мишљењу мислим да су развукли сезону. У пар епизода се отприлике ништа не дешава, док у претпоследњој епизоди побију све. Нисам очекивао такав завршетак. Баш сам са колегама причао и били смо у фазону “требало је да сачекају да Мартин напише остатак књига па да сниме по томе”. Овако су некако убили оно што је била Игра престола претходних сезона. Превише је предвидиво. Али свакако остаје да погледамо још задњу епизоду.

Да ли је теби учешће у једном таквом пројекту отворило нека врата?

- Засад не, али не бих ни волео да будем "дечко који се појавио у Игри престола", исто као што не желим да останем познат као дечко из реклама, пошто снимам заиста много реклама. Једноставно не желим да будем окарактерисан као такав глумац. Волео бих да ми се пружи шанса да радим, па ако нисам добар - нисам добар, али ако јесам, добићу улогу и посветићу јој се. Великих жеља немам, али бих волео да радим с редитељима какви су Драган Бјелогрлић, Дино Мустафић, Кокан Младеновић и Горан Марковић. То су особе са којима бих заиста волео да имам бар један пројекат.

 

Аммар Мешић Фото: Приватна архива / Ноизз.рс

 

Постоји ли нека улога коју сањаш?

- Не, о томе уопште не размишљам на тај начин. Волео бих да играм све, не знам још шта ми најбоље иде. Ево сад у јуну треба да снимам један кратки филм у којем ћу играти глувог момка и то ми је баш изазов. Волео бих да играм што више улога због којих ћу морати да учим о другим људима и да ми свака донесе нешто ново.

 

 

 

На чему још тренутно радиш?

- Играм у "Погрешном човеку", и то је од серија тренутно. Играо сам у првој сезони "Војне академије", играо сам у новим "Отвореним вратима"... Што се тиче позоришта, тренутно играм у Мадлениануму у представама "Присутност" и "Случајеви", и, наравно, дечије представе у Академији 28, Дечијем културном центру, Центру за културу Влада Дивљан, с трупом Чарапа... Обожавам да радим за децу.

Преузето са Ноизз.рс


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.