Аммар Мешић запушио уста свима, објаснио: "Србин сам, славим и Божић и Бајрам"

Глумац у популарној серији "Игра пријестоља" Аммар Мешић доспио је у центар пажње другим поводом.

BUKA portal / 09. мај 2019

Foto: Screenshot

Он је поријеклом из Пријепоља, а живи и ради у Београду. Поводом коментара људи који не разумију "како је он Србин и истичу два слова м у његовом имену" - објаснио им је статусом на свом профилу на Фејсбуку.

"Изашао је јутрос још један текст о мени у Игри престола, наслов: “Србин у Игри престола” и отворим коментаре.

Најчешћи су: како Аммар па Србин? Мржња, у неким коментарима отворена, у неким запакована у мрзитељску духовитост.

То мрзе они који мисле да је Пријепоље у Црној Гори или Босни. Јер да је у Србији, ваљда би било Препоље. Мрзе они који не знају границе сопствене земље, они који се боје Србије сведене на 'београдски пашалук' а да из тог истог пашалука нису никада изашли, нити покушали да науче нешто о својој земљи, њеној историји и култури. Они који мисле да треба истребити оне који се другачије зову, имају другу веру и веровања, оне који су од њих по било чему различити.

Ја сам Србин, из Пријепоља које је у Србији. Бака и њени родитељи и рођаци су православци, а ми муслимани, славимо и Божић и Бајрам, Ускрс и Рамазан. Па побогу како то да живимо нормално? Не делимо људе, не пристајемо на то да нас деле. Раздвајамо људе од нељуди, разликујемо добро од лошег. Не пљујемо по улици, не поткрадамо комшије, не кунемо, не варамо, не делимо, не мрзимо. Плаћамо порез, певамо химну, боримо се да наша Србија буде боља, уређенија, лепша. И лепо нам је тако, сигурно лепше него онима који се буде и лежу са мржњом. Лепше него онима који мисле да је мржња доказ љубави према својој земљи или вери.

Свима који славе, срећан Ђурђевдан и Рамазан Шериф Мубарек Олсун", написао је Аммар.

Извор: Б92


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.