Ана из Вриска у Бањалуци поклања заштитне маске

"Радо бих поклонила маске старијим особама или онима који су угрожени", каже Ана.

BUKA/M.I.D. / 25. март 2020

Foto: Maske koje se poklanjaju

 

Ана Лукић, власница модног атељеа Врисак рекла нам је да поклања маске Бањалучанима којима су те маске потребне.

"Радо бих поклонила маске старијим особама или онима који су угрожени и које је ова ситуација са коронавиросом погодила. Дошла су нам тешка времена, па колико можемо требамо помоћи једни другима", рекла је за БУКУ Ана Лукић.

Од јуче су заштитне маске препорука за ношење на јавним мјестима, међутим проблем је што се у већини апотека не могу купити једнократне нити памучне заштитне маске. Већи произвођачи који су се преоријентисали на производњу маски не стижу да шаљу мањи број маски физичким лицима, јер су претрпани послом за правна лица.

Власница модног атељеа Врисак одраније је позната је по свом хуманитарном раду. Она је прошле године организовала хуманитарну регију која је имала хуманитарну страну и имала је за циљ скренути пажњу јавности на групе жена које друштво на неки начин стигматизује. Кроз ревију је помогла обољелој Бањалучанки Дубравки Мацановић.

Ана је радила и са женама које су усљед терапије које су примају изгубиле косу. Она је правила турбане од  памучних и вискозних материјала, али и друге додатке, које је доирала обољелим.

Ако желите маску можете јој се јавити на Фацебоок страницу ВРИСАК.

Напоменимо да и Свјетска здравствена организација препоручује ношење заштитних маски у јавности.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.