АНП највећи проблем у БиХ, а нико не зна шта у њему пише! Ево шта кажу они који су га прочитали + кратак водич за политичаре

Пут у НАТО, односно МАП и АНП, постали су највећи проблем међу актерима на политичкој сцени БиХ. Једни су за, други против, а најзанимљивије је што 90 одсто њих не зна уопште о чему прича и шта то подржава односно оспорава.

Milovan Matić / 14. август 2019

Посљедњих дана на бх. политичкој сцени подигла се прашина око Годишњег националног програма (АНП). Па се говори како Босна и Херцеговина може одустати од Акционог плана за чланство (МАП), који подразумијева доношење АНП-а, јер то аутоматски води у НАТО. Други кажу да то не долази у обзир и да БиХ мора мора усвојити АНП, јер се на то обавезала.

Све ово је постало и главни проблем због којег у БиХ још увијек нема ни власти на државном нивоу. 


Класична ситуација међу политичарима у БиХ. 

Углавном, пуна уста МАП-а и АНП-а, а о томе шта представља један или шта тренутно пише у приједлогу другог, мало ко има појма.

Због тога је посланик СДП-а у Представничком дому ПСБиХ Саша Магазиновић упитао предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића да јавно објави садржај Годишњег националног плана (АНП). 

“Шта је садржај АНП-а којег Вијеће министара у сазиву којим Ви предсједавате из јавности познатих разлога није усвојило? Молим Вас да ми доставите документ”, написао је Магазиновић.

Истакнуо је да је АНП у посљедњих годину дана најчешће спомињани документ који Савјет министара није усвојио.

“Овај документ је предмет политичких неслагања, па и основни разлог кризе формирања власти која и данас траје и којој се, без обзира на политичке договоре, још не назире крај. Интересантно је да се већина изјава политичара, новинарских и других анализа, па и дискусије у јавном простору, не заснива на познавању садржаја АНП-а”, наводи Магазиновић.

Како је додао, недавно су најодговорнији политичари почели баратати тзв. "редуцираним АНП-ом", о чему већина актера политичког живота има свој став, без спознаје о томе како изгледа припремљени документ који Савјет министара БиХ није имао капацитет усвојити, а ни како би изгледала редуцирана верзија тог документа која је најављена.

“Сматрам да један од основних принципа одговорног обнашања власти треба бити транспарентност према јавности, те Вас стога молим да ми одговорите на питање и доставите документ АНП-а”, закључио је на крају Магазиновић у писму упућеном Денису Звиздићу.

 

Занимљиво је да слично мишљење има и делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић, која за БУКУ каже да  скоро нико од оних који коментаришу АНП не зна шта он садржи. 

“Чак ни они који се жустро залажу за њега не знају шта у њему пише. Ја сам имала прилику да видим садржај овог АНП-а и он је ужасан. То је један ужас. Те ствари које су тамо наведене уопште нису стварно стање на терену и велики дио онога што пише у АНП-у није у надлежности БиХ. Тамо се говори о некој реформи полиције, што је, претпостављам, идеја да се највећи дио послова полиције пренесе на државни ниво. Друго, у економској сфери добар дио је пренесен из онога што се већ третира планом и програмом европских интеграција, без да се обратила пажња на то шта се и како преноси, а и онај дио који се односи на парламентарни надзор над обавјештајном агенцијом је накарадно урађен и неприхватљив за свакога ко жели добро овој земљи. Кад бих кренула да набрајам могла бих до сутра”, каже Мајкић.

Она наводи да су АНП писали јуди који су именовани у Комисију за НАТО интеграције који немају никакву професионалну и моралну одговорност. 

“Да зло буде веће о НАТО-у није расправљао ни један ниво власти. Никад није било спремности да се о томе прича. Овдје је било битно само да се направи неки документ, иако се знало да никад неће имати сагласност свих. Покушало се то урадити на начин да нека тамо комисија напише у том документу шта хоће и да то министарства, без Парламента потврде. То је неозбиљно. Било би добро да се отворила дискусија па да можемо нешто да кажемо. Па да је Република Српска чак и присталица уласка у НАТО, причати о оваквом АНП-у је апсурдно и смјешно. На крају, АНП је показао каква нам је државна управа и какав је квалитет људи који раде у тој државној управи. И онда дођемо у ситуацију да сви само расправљају о томе, а 99 одсто њих није ни прочитало шта садржи тај АНП”, каже Мајкић. 


За појашњење шта је то МАП, односно шта је АНП, позвали смо професора на Факултету политичких наука у Бањалуци Милоша Шолају, који објашњава да је МАП осмишљен за земље Западног Балкана које су се декларисале да су на путу за НАТО. 

“Значи, примијењен је први пут 2000. у случају Хрватске и Македоније, с тим да је Сјеверна Македонија и даље ту. Е сад, шта подразумјева МАП? То су углавном оне транзицијске промјене које су исте као и захтјеви за чланство у ЕУ и односе се на промјене у политичкој, правној, економској, финансијској, безбједносној и одбрамбеној сфери. Један врло компликован систем промјена, а за сваку годину се посебно доноси акциони план за чланство који би требао да траје од септембра до септембра. Значи, земље саме планирају активности за сваку годину, а наравно, уз помоћ НАТО-а се процјењује да ли је у току претходне године постигнут напредак у назначеним областима. Кад то све проведете, односно кад проведете МАП, ви сте негдје 80 одсто неопходних промјена провели и за потребе чланства у ЕУ”, рекао је Шолаја за БУКУ.

Он наводи да је у АНП-у, који је требао да усвоји Савјет министара, доста тога лоше урађено.


“Овај први годишњи национални план за БиХ је имао низ специфичности, за које неки експерти тврде да нису били погодни за РС, али и да РС може да и у оквиру тог акционог плана изврши нека побољшања и да то иде у неком повољнијем правцу. Могло би да се деси да то РС искористи”, каже Шолаја, који напомиње да је МАП прва степеница ка чланству, коју кад савладате ријешили сте добар дио посла. 

 

Иначе, МАП и тренутно АНП само су још једна у низу пролазних игрица међу овдашњим политичарима. То можда најбоље илуструје податак да ни оне који толико желе да се он усвоји уопште није брига суштина. 


Ово се одлично могло видјети након изјаве Додиковог савјетника који је рекао да је у материјалима за сједницу добио АНП на којем пише август 2018. године.
Ово указује да ће Предсједништво БиХ сљедеће седмице разматрати да ли ће прихватити Годишњи национални план за годину која је прошла. Иначе, АНП се предаје за период од септембра до септембра. 


Са друге стране, ако имамо у виду да се у АНП-у налази 80 одсто реформи које су потребне да се испуне за улазак у ЕУ, није ни чудно што ће се расправљати о плану за годину која је прошла, јер свеједено ништа није урађено да би се ствари промијениле набоље и осјетиле неке промјене у политичкој, правној, економској, финснсијској, безбједносној и одбрамбеној сфери.

ЕВО ШТА САДРЖИ АНП

ПОЛИТИЧКА И ЕКОНОМСКА ПИТАЊА 
Вањска и сигурносна политика 
(Односи Босне и Херцеговинеса НАТО Савезом, односи Босне и Херцеговине са Европском унијом, односи са сусједима, Регионална сарадња, Међународне политичке организације, Међународне економске и финансијске институције, Односи Босне и Херцеговине са Међународним кривичним судом за бившу Југославију, Стање у погледу контроле наоружања и војне опреме, Стање у области деминирања, Учешћеу ЦСБМс и контроли наоружања, Управљање кризама и планирање одговора на ванредне ситуације)
Унутрашња политика
(Људска права и заштита мањина, сектор правде, реформа полиције, борба против корупције, борба против организираног криминала, борба против трговине људима и илегалних миграција) 
БИХ АКЦИЈСКИ ПЛАН ЗА ЧЛАНСТВО –ГОДИШЊИ НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ 2019-202031.2.7.  
(Сигурност граница, борба против тероризма, цивилно друштво, јавна дипломатија, наука, заштита животне средине, контролана обавјештајно-сигурносним системом, демократска контрола и контролана Оружаним снагама, економска питања, општи макроекономски показатељи, планиране активности економског развоја, саобраћајна политика)
ОДБРАМБЕНА И ВОЈНА ПИТАЊА  
(Одбрамбене реформе, одбрамбено планирање, војна интероперабилност, војне операције, управљање људским ресурсима, војна инфраструктура, покретна и непокретна имовина, економика одбране)

ПИТАЊА РЕСУРСА
(Систем планирања, програмирања и израде буджета и извршења буджета, војни буджет)
БИХ АКЦИЈСКИ ПЛАН ЗА ЧЛАНСТВО –ГОДИШЊИ НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ 2019-20204ИВ  СИГУРНОСНА ПИТАЊА
(Улога Државног сигурносног органа(НСА), информатичка сигурност(ИНФОСЕ),  сигурносне провјере особа, сигурност докумената, физичко осигурање, индустријска сигурност, Цyбер сигурност, учешће Босне и Херцеговине у Мировним мисијама УН-а и Цивилним мисијама ЕУ)
ПРАВНА ПИТАЊА
(Уставни аспекти приступа Босне и Херцеговине НАТО-у и домаће законодавство)

 

КРАТК ВОДИЧ ЗА ПОЛИТИЧАРЕ Шта је АНП? 

На самиту НАТО-а, одржаном у Вашингтону 1999. године, с циљем пружања помоћи земљама које желе постати чланице савеза, закључен је Акциони план за чланство (МАП).

Према том плану, земља која жели постати чланица припрема свој Годишњи национални програм, односно АНП, који се представља НАТО-у. 

На крају годишњег циклуса министри спољних послова и одбране презентују резултате реформског програма и будуће активности пред Сјеверноатлантским савјетом НАТО-а, које затим процјењује појединачни напредак у припремама за чланство.

Предсједништво Босне и Херцеговине је 10. јуна 2009. усвојило закључак о упућивању формалног захтјева Босне и Херцеговине за Акциони план за чланство, а захтјев је службено уручен 2. октобра 2009. У априлу наредне године стигао је позитиван одговор са самита НАТО-а одржаног у Талину.

Почетком децембра прошле године министри спољних послова земаља чланица НАТО-а на састанку у Бриселу, након девет година чекања, донијели су одлуку да се Босни и Херцеговини одобри да поднесе први Годишњи национални програм (АНП) из Акционог плана за чланство у НАТО-у (МАП). Овом одлуком НАТО је одобрио активацију МАП-а за нашу земљу.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.