АНТЕ ТОМИЋ: НАШ ПОЗНАТИ ПЈЕВАЧ И ТАЈАНСТВЕНИ ЦЕНТРИ МОЋИ Цетински се боји да ће му, док га буду цијепили, уградити чип. А за тим стварно нема потребе

Наш познати пјевач Тонy Цетински открио је прије неколико година за новине да је био на липосукцији.

Ante Tomić / 11. мај 2020

Сазнали смо да је легао на операцијски стол и дао се успавати да би му дугачким и дебелим иглама извукли масно ткиво из бедара и бокова, цијела четири килограма дрхтаве, желатинозне твари из његовог тијела завршила су у чврсто затвореном контејнеру с биолошким отпадом.

Није то било угодно за читати. Једнима се чинило да је липосукција превише особна за новине и сами су се себи чудили зашто су отворили ту страницу, а други су се мрштили да је нетко отишао на здравствено бескористан, болан и скуп захват тек стога што је био лијен трчати по максимирској шуми и пржене крумпириће с кечапом замијенити целером и грчким јогуртом.

Али, добро, сватко има право сам одлучити што је најбоље за њега.

Необично је, међутим, кад се Тонy Цетински јави на друштвеној мрежи, у изравном пријеносу из своје примаће собе, с познатом слабоумном причом да ће у цјепиву против коронавируса бити један мали, голим оком невидљив чип, преко којега ће тајанствени центри моћи, масони, Билдербершка група, ватикански гаy лоби, кинеска тајна полиција и Билл Гатес као такав знати све о вама. Чак и да је то истинито, не схваћамо зашто узрујава нашег познатог пјевача. Зашто је данас за своје приватне податке забринут нетко тко је јучер, без икаквог скањивања, за новине описивао како су му испумпавали сало из гузице?

Затим, ако је он био изнимно задовољан једним здравствено бескорисним захватом, захваљивао лијечницима и сестрама да поновно има красну фигуру, да је складан и размјеран попут античког бога, откуд му сада одједном неповјерење у сустав, у поштене намјере болничког особља? Да су лијечници и медицинске сестре плаћеници масона, Билдербершке групе, ватиканског гаy лобија, кинеске тајне полиције и Билла Гатеса као таквог, ваљда би се подмукли гадови досјетили нечега практичнијег од глобалне епидемије коронавируса и стављања једног малог, голим оком невидљивог чипа у милијарде бистрих доза будућег цјепива?

Да тајанствени центри моћи стварно желе знати гдје се крећу и што раде наша естрадна лица, по души говорећи, доста им је претплатити се на Глорију и Сторy и пратити их на Инстаграму. Или, ако су баш темељити и инзистирају да свака пјевачица и пјевач морају имати чип, много је једноставније и јефтиније уградити им га за вријеме липосукције, пресађивања косе или повећања груди за два броја. Док су нашем познатом пјевачу омамљеном усисавали четири килограма панцете, он вјеројатно не би опазио ништа сумњиво ни да су му на тртицу зашарафили транзисторски пријемник марке Руди Чајавец.

Приватност се, истина, не може прецијенити. Сваку мјеру заштите особног интегритета и слободе појединца ваља поздравити, свако упозорење пажљиво послушати, али који пут је тешко имати стрпљења. Ово је бесрамно вријеме. Информатичка технологија учинила је наше животе прозирнима, изложенима оку другога и људи углавном немају проблема с тиме.

Дапаче, то им је супер. Директно се јављају из примаћих соба, фотографирају хаљине, капуте, псе, мачке, дјецу, фаширанце с кељем, грах с крањском, ћевапе с луком, селфије у вешу, шаљу сисе WхатсАппом, ерекције Тwиттером, а Гоогле их у сваком тренутку може наћи. Све су, укратко, ексхибиционистички подијелили са свијетом, једва су ишта оставили само за себе и кад видите што су све учинили да не остану непримијећени, не можете се заправо начудити њиховом страху да их нетко надзире.

Напосљетку, погледајте само Ивана Пенара, једнога од гласовитијих хрватских заговорника теорија о тајанственим центрима моћи. Тај се у сваки објектив угура, све до једна телевизијска камера у Хрватској има на лећи масну мрљу од Пернаровог носа. Сватко од нас о томе самољубивом пајацу зна више него што би желио знати, о његовим сполним навикама, партнерицама, потомству, мами, лаким дрогама, свјетском капитализму, блискоисточној кризи и лијечењу витамином Ц. Свако његово безвриједно мишљење смо, обично нехотично и несвојевољно, чули, па тако и оно да ће цјепиво против коронавируса садржавати чип помоћу којега ће Билл Гатес знати све о вама.

Али, забога, зашто, питате се? Зашто би се нетко, чак и много глупљи од Билла Гатеса, мучио стављати чип у цјепиво да би пратио гдје је Иван Пернар, кад сам Иван Пернар читав свој срамотни живот емитира уживо на Фацебооку?

Ако сте и ви можда престрављени да ће вас пратити једним злокобним, малим, голим оком невидљивим чипом, имамо за вас једну добру и једну лошу вијест. Прво лоша, већ вас мотре. И без цјепива против коронавируса, надзорне камере су на свим угловима, и у Лидлу, и у Конзуму. Остављате за собом дигиталне трагове у зубарским ординацијама, апотекама, кемијским чистионицама, банкоматима... Напокон, једна мала свјетлоплава точкица на Гооглеовој карти увијек означава мјесто на којем се налазите.

Добра је вијест да се од тога може побјећи. Још нису донијели закон да морате имати паметни телефон и на Инстаграму сваки дан објављивати што сте ручали. Одјавите се лијепо из свих друштвених мрежа и преселите се негдје гдје нема ни камера, ни Лидла, ни банкомата, ни зрачења 5Г мреже, у крај у којем није забиљежен ниједан случај заразе коронавирусом, у околицу Доњег Лапца.

У српском селу без струје Билл Гатес вас никад неће наћи. Крај чађавог шпахера на дрва бит ћете сигурни и од масона, и од Билдербершке групе, и од ватиканског гаy лобија и од кинеске тајне полиције. Нитко на свијету неће марити за вас, али некако сумњам да је то живот којем заиста тежите.

 

Преузето из Јутарњег

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.