Антифашисти у Шибенику прекинули промоцију књиге која негира Јасеновац

Подсјетимо, ријеч је о књизи филоусташког ревизиониста Игора Вукића у којој се негира зло Јасеновца. 

index.hr / 30. новембар 2018

ШИБЕНСКИ антифашисти на неколико су минута прекинули промоцију контроверзне књиге Радни логор Јасеновац која се одржавала у шибенској књижници, јавља сибеник.ин

Подсјетимо, ријеч је о књизи филоусташког ревизиониста Игора Вукића у којој се негира зло Јасеновца. 

Један од антифашиста, предсједник Удруге антифашистичких бораца Шибенско-книнске жупаније, покушао је прочитати имена Шибенчана погубљених у Јасеновцу, што му организатори и дио посјетитеља нису дали. 

 

Антифашисти су након тога, уз повике остатка публике, изашли из дворане књижнице. 

Шибенски антифашисти одлучили су се на ову акцију згрожени чињеницом да Игор Вукић у својој књизи релативизира усташке логоре у Јасеновцу и то масовно стратиште описује као мјесто угодно за живот, у који су логораши скоро па одлазили на годишњи одмор.

Тако смо у првој реченици представљања књиге чули да се у Јасеновцу радило само до подне, а каткад до подне и пол. Логораши су за окрепу добивали разноразне повртне јухице, а каткад је било и оних од говеђих костију. Ту и тамо управа логора би сервирала логорашима и нешто коњетине.

"Допустите ми да прочитам имена Шибенчана погубљених у Јасеновцу", одједном се из другог реда гледалишта дигао Рестовић, али то је све што је успио рећи.

Након тога настала је двоминутна препирка и наглашавање који су лако могло прерасти у озбиљнији инцидент да антифашисти нису напустили књижницу.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.