Атлетичар Срђан Самарджић бх првак у маратону. На захтјевној стази 42 км истрчао за 2:39

Свака част Чупо.

Maja Isović Dobrijević / 06. август 2019

Foto: trcanje.net

 

Државно првенство у маратону у Цазину одржано је у недјељу, а прво мјесто освојио је атлетичар Срђан Самарджић (Чупо) који живи у Бањалуци.

"По први пут државни првак у најтежој атлетској дисциплини. Истрчао сам маратон за 2:39:13 мин и поставио нови лични рекорд. Стаза је била јако захтевна, трчало се 6 кругова са пуно успона и окретања и по врућини, тако да овај резултат још више вреди. Ово је такодје било изборно такмичење за првенство Балкана које се одржава у Београду на јесен где ћу пробати да остварим још бољи резултат", рекао је за БУКУ Самарджић.

На другом мјесту је вицепрвак Алија Имамовић (2:43:05), а трећепласирани је Мирза Налић (2:49:56).

Нова државна првакиња је Амела Трожић (3:16:33), вицепрвакиња Ханифа Терзић (3:23:34), а трећепласирана Јасмина Синановић (4:11:12).

Самарджић је један од наших најуспјешнијих атлетичара. Атлетиком се почео бавити са 16 година и то сасвим случајно. Као многи дјечаци, тренирао је фудбал у Брчком, а једном приликом отишао је са пријатељем на трчање на атлетску стазу, гдје га је запазио тренер атлетике и тако је све кренуло. С

Самарджић је рођен у Сарајеву 1989. године, живи у Брчком, а у Бањалуци тренутно тренира у Атлетском клубу “Бања Лука”.

 

Фото: трцање.нет

 

У ранијем интервјуу за БУКУ Самарджић је рекао да нажалост и поред врхунских резултата у БиХ не може живјети од спорта.

“У овој држави се не цијене спортисти, тако да ја сам себе финансирам као и већина спортиста које познајем. Срећа је у томе што већина тих трка на којим трчим имају наградни фонд за првопласиране, па од тих средстава успијем да колико-толико уложим у даљњи напредак. Од државе још увијек нисам добио ни један фенинг за своје успјехе”, истакао је овај атлетичар.

ИСТЈЕРАНИ СА СТАДИОНА

Подсјетимо да је Самарджић са колегом, атлетичарем и Давором Видовићем, истјеран са Градског стадиона Бањалука у току тренинга, јер се требао одржати тренинг првог тима фудбалера.

 

Фото: трцање.нет

 

ШКОЛА ТРЧАЊА

Самарджић активно води и школу трчања у Бањалуци кроз коју су многи рекреативци почели да се баве трчањем и успјешно завршавају полумаратоне и маратоне широм земље и региона.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.