Аустријској парламентарки пријете смрћу због солидарности с муслиманима

Аустријска парламентарка Мартха Биссманн која је недавно, у знак протеста на забрану ношења мараме у њеној земљи, ставила мараму током обраћања у парламенту, због солидарности с аустријским муслиманима нашла се на мети екстремних десничара

BUKA portal / 16. јун 2019

 

Аустријска парламентарка Мартха Биссманн која је недавно, у знак протеста на забрану ношења мараме у њеној земљи, ставила мараму током обраћања у парламенту, због солидарности с аустријским муслиманима нашла се на мети екстремних десничара, а чак је суочена и с пријетњама смрћу.

Биссманн, која је дигла глас против неправде према муслиманима у њеној земљи, укључујући и забрану ношења мараме у основним школама, у разговору с новинаром Анадолије казала је како је изложена бројним увредама и негативним ставовима, те како је по први пут примила и пријетње смрћу.

Казала је како је прије два дана примила писмо у којем јој је пријећено смрћу, а у вези којег је покренут судски процес.

"Откад сам исказала своју солидарност с муслиманима добила сам велики број противника", појаснила је Биссманн, но подвукла је како ју пријетње смрћу неће застрашити.

Аустријска парламентарка Мартха Биссманн је током расправе о забрани ношења мараме у Аустрији, у знак протеста ставила мараму током обраћања у парламенту, а након што је покрила главу, казала је:

"Шта се промијенило? Јесам ли сад друкчија, је л' сад нисам слободна? Ми можемо да учимо од муслиманских жена".

Н1


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.