Аутобиографија Ведране Рудан "Плес око Сунца"

Хрватска новинарка, колумнисткиња, блогерка Ведрана Рудан, која је у регији међу најпопуларнијим савременим списатељицама, написала је аутобиографију насловљену "Плес око Сунца".

BUKA portal / 19. август 2019

 

Жена која се усуђује да каже оно што се други не усуде и која руши све табуе, Ведрана Рудан, и сада искрено и без уљепшавања пише о свом нимало безбрижном дјетињству, о дјеци и унуцима, о путу који је прешла од продавачице сладоледа на риви до најчитаније списатељице.

Пише и о томе зашто је у социјализму било немогуће добити отказ и како је она постала прва хрватска новинарка којој је то успело у новом "демократском режиму". Коначно, Ведрана Рудан нам показује зашто је у животу најважније и најтеже без стида погледати себи у очи.

У овој књизи се, каже, оголила до краја.

Како је изјавила свом српском издавачу "Лагуни" - ово је књига њеног живота, преноси Танјуг.

"Написала сам је за два и по мјесеца. На писање књиге наговорио ме је син. Идеја ми се није нимало свиђала. ''Нисам ја Мик Джегер'', рекла сам му, а он ми је одговорио: ''Ти јеси хрватски Мик Джегер.'' Нема везе с мозгом, али тако је лијепо звучало. А онда ми је и унука дискретно рекла како је весели што ће након смрти моћи да ме гледа на Јутјубу. Схватила сам да мени најдражи људи не знају ко сам. Нисам ја ни Джегер, ни она са Јутјуба. Ја сам... Плесачица око Сунца", рекла је ауторица поводом изласка аутобиографије.

Ведрана Рудан је рођена у Опатији 1949. године.

Њене књиге су преведене на енглески, мађарски, словеначки, пољски, француски, италијански, руски и македонски језик.

Позоришне представе драматизоване према њеним књигама игране су у Ријеци, Загребу, Београду, Варшави, Лондону, Санта Моники у Америци, Будимшешти.

Била је новинарка, колумнисткиња, радила је као уредница на Хрватском радију и водитељка ТВ емисије.

Сваки пут је добила отказ.

Тренутно Ведрана Рудан пише на свом блогу www.рудан.инфо и има 220.000 пратилаца. Живи у Ријеци са мужем стално, а са унуком повремено.

Нема пса зато што много путује.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.