Бафта награде: Јасмила Жбанић дочекује церемонију са двије номинације

Филм “Qуо вадис, Аида?” постао је други филм из БиХ који се нашао у утрци за ову престижну награду. Додјела награде Осцар биће 25. априла.

BUKA portal / 10. април 2021

 

Награде британске Академије за филмску и телевизијску умјетност (БАФТА) биће додјељене сутра увече у Лондону на свечаности без публике због пандемије коронавируса, а бх. редитељка остварења "Qуо Вадис, Аида?" Јасмила Жбанић дочекује церемонију са двије номинације - за најбољи страни филм и најбољег редитеља.

Признања ће бити додијељена у 25 категорија, а 74. по реду церемонија одржава се у Роyал Алберт Халл. Највише номинација, по седам имају остварења “Номадланд” и “Роцкс”, а једну мање имају филмови “Манк”, “Минари”, “Тхе Фатхер” и “Промисинг Yоунг Wоман”.

Филм који говори о геноциду у Сребреници, такођер номиниран је за Осцара у категорији најбољи страни филм. Филм “Qуо вадис, Аида?” постао је други филм из БиХ који се нашао у утрци за ову престижну награду. Додјела награде Осцар биће 25. априла.

У Народном позоришту Сарајево вечерас се одржава свечана додјела награде за допринос очувању културе сјећања редатељици Жбанић, у оквиру Модула Меморије.

Амбасадор Велике Британије у Босни и Херцеговини Матт Фиелд и амбасадор САД-а Ериц Нелсон упутили су снажну поруку подршке редитељици Жбанић.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.