Бака пружила отпор полицији, стала сама испред оклопног возила (ВИДЕО)

Бјелоруска полиција ухапсила је у недјељу више од 400 демонстраната.

BUKA portal / 14. септембар 2020

FOTO: HANNA LIUBAKOVA / TWITTER/SCREENSHOT

 

Бјелоруска полиција ухапсила је у недјељу више од 400 демонстраната, а само у Минску марширало је више од 100.000 људи, тражећи од предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка да поднесе оставку.

Протести, који су ушли у шесту недјељу, покренути су након спорне изборне побједе Лукашенка 9. августа. Организација за људска права “Вјасна” наводи да је међу ухапшенима у недјељу било много жена и да је пријављено насиље током њиховог привођења, пише Блиц.

Демонстранти су одлучили да ставе жене у први план у нади да ће власти бити мање бруталне. Међу њима се нашла и 73-годишња Нина Бахинскаја, која је током јучерашњег протеста пружила жесток отпор бјелоруској полицији.

Бакица је прво храбро стала испред оклопног возила и препријечила пут снагама безбједности. Два полицијаца су, како се види на снимку, потом изашла из возила и ухватила бакицу за руке. Након што су је склонили у страну возило је прошло, а Нина је постала звијезда дана у читавом свијету.

Нина је покушала и да једном полицајцу скине “фантомку” с главе, а док су покушавали да је ухапсе једна жена је ускочила у њену одбрану и спријечила привођење бакице.

Она је, иначе, редовни учесник протеста против Лукашенка већ годинама.

 

 

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.