"Бањалучка десетка": Велика регионална јесења трка на 10 километара

"Бањалучка десетка" једна је од највећих и најзначанијих регионалних трка, а биће централни догађај овогодишње манифестације "Рун&Море Парк" која се одржава у парку "Младен Стојановић" у Бањалуци.

BUKA portal / 30. јул 2019

 

"Бањалучка десетка" одржаће се 7. септембра у 19 часова, а њена дионица се трчи кроз алеје и најатрактивније дијелове најужег центра града, док ће њен старт и циљ бити у споменутом парку, који је познато окупљалиште љубитеља трчања.

"Бањалучка десетка" је намијењена активним тркачима и рекреативцима, који имају задатак да у року од 90 минута, колики је лимит трке, истрче дионицу од 10 километара. Такође, рекреативци ће имати прилику да се тим поводом друже са најелитијим тркачима у складу са слоганом трке "У кругу најбољих".
Иначе, друго издање спортско-забавне манифестације "Рун&Море Парк", које ће бити одржано 7. и 8. септембра у споменутом парку, чини још неколико трка и допунских садржаја.

"5к Бизз Уп Рун" трка биће одржана истог дана и у исто вријеме као и "Бањалучка десетка". Стаза ове ноћне тимске трке дуга је пет километара, а трчи се кроз центар Бањалуке у тимовима који броје најмање три, а највише пет чланова. Ово је јединствен изазов за компанијске тимове или групе најбољих пријатеља, а трчаће се у три конкуренције – мушкој, женској и мјешовитој.

- Дужина стазе "5к Бизз Уп Рун" идеална је джогинг дистанца за све оне који се баве јогом, фитнесом, аеробиком и бројним другим рекреативним активностима, али и за почетнике, који се за ову трку могу припремити за само четири седмице - каже Горан Ћорић, директор манифестације "Рун&Море Парк".

 

"Фамилy Рун" је нова трка задовољства, која ће бити одржана наредног дана, у недјељу, 8. септембра у 11 сати. Трка је добротворног карактера, па ће дио средстава од котизација бити усмјерен на рачун Удружења 4+. Овом трком се буди јесења природа града, па ће парк "Младен Стојановић" у септембру постати мјесто за стварање најљепших заједничких успомена са вољеним и драгим бићима.

- Дјеца свих узраста, родитељи, тинејджери, баке и деке, тетке, али и сви они које сматрате породицом, имаће прилику да заједно са вама истрче или преходају трку од два километра – најављује Ћорић.

Још једна новост је да ће сви који то желе имати могућност да поведу као друштво и своје кућне љубимце, што је дозвољено искључиво током "Фамилy Рун" трке.
У току пријаве за "Рун&Море Парк"

Осим трчања, манифестација "Рун&Море Парк" доноси и музичке садржаје сјајног звука и врхунске енергије у склопу додатног програма "Афтер Рун Партy, о којем ће бити ријечи у наредном периоду.

Подсјећамо да су пријаве за све "Рун&Море Парк" трке  још увијек отворене, а све детаље можете пронаћи на сајту манифестације www.рунандморе.орг.  

 

Иза организације "Рун&Море Парк" стоје Суппорт маркетинг центар, Атлетски клуб Бања Лука и Рун&Море Цоммунитy, који су организатори "РМЦ полумаратона" и "Рун&Море Wеекенд" фестивала, који су од 19-21. априла одржани у Бањалуци.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.