БАЊАЛУЧКА ГИТАРИЈАДА 2020 У ОНЛИНЕ ИЗДАЊУ

По шести пут, Qуеен Естрада је организовала Бањалучку гитаријаду, са циљем промовисања локалне музичке сцене и подршке младим музичарима, за коју сматрамо да је од огромне важности, поготово у временима попут ових.

BUKA portal / 23. децембар 2020

 

Иако нам је цијеле године рад био забрањен одлукама Кризног штаба, као и многим другим организацијама и појединцима који се баве овом дјелатношћу, одлучили смо да ову годину ипак, колико год туробна и тешка била за све, завршимо са музиком и креативном енергијом.

По шести пут, Qуеен Естрада је организовала Бањалучку гитаријаду, са циљем промовисања локалне музичке сцене и подршке младим музичарима, за коју сматрамо да је од огромне важности, поготово у временима попут ових.

Ново издање Бањалучке гитаријаде реализовано је у потпуно другачијем руху, као онлине такмичење снимљено у празном Клубу студената, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, а публика ће имати прилику да погледа снимке наступа свих бендова на YоуТубе каналу Qуеен Естраде, од уторка, 22. децембра у 20х.

На овогодишњој Гитаријади своје свирачко и стваралачко умијеће показали су бендови: Под притиском, Без рикверца, Реверие, Цаптуре и Катарза, док су у ревијалном дијелу наступили бенд Еупхориа из Бихаћа и бивши пјевач групе Тина - Владан Витез анд тхе Банд.

О побједницима ће 30. децембра одлучити стручни жири у чијем се саставу налазе легендарна имена домаће роцк сцене - Бора Ђорђевић (Рибља Чорба), Драги и Жика Јелић (YУ Група), Сеад Зеле Липовача (Дивље Јагоде), познати гитариста Игор Паспаљ, који је недавно номинован за престижну титулу овогодишњег најбољег гитаристе свијета, од стране реномираног свјетског часописа “Свијет гитаре” и Зоран Ђурић, продуцент Бањалучке Гитаријаде.

За Зорана Ђурића ово представља изузетно драг пројекат, јер је и сам побједио на Гитаријади у Бањалуци 1986. године, а управо та побједа била је једна од прекретница у његовој даљој краијери.

Поред стручног жирија, публика ће такође моћи да гласа за најбољи бенд и то путем Инстаграм и Фацебоок профила Бањалучке гитаријаде, тако што ће лајковати фотографију својих фаворита. Бенд са највише лајкова са обе странице освојиће награду публике, у виду ваучера за Музичку вјежбаоницу „Цхарлие“, док је награда за побједике изабране од стране стурчног жирија снимање пјесама у Музичком Центру „Паваротти“ у Мостару.

Захваљујемо се свим партнерима који су препознали значај овог пројекта и помогли нам да га реализујемо и тиме заједно подржимо младе и креативне локалне музичаре, који су са радошћу искористили прилику да и у овој години коначно наступе и представе свој рад, а искрено се надамо да ћемо се идуће године на тврђави Кастел поново дружити и са драгом публиком Бањалучке гитаријаде.

До тада, на YоуТубе каналу Qуеен Естраде погледајте наступе учесника овогодишње Бањалучке гитаријаде од уторка, 22. децембра у 20х, као и проглашење побједника у сриједу, 30. децембра у 20х.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.