Бањалучки комичар прави сјајне стрип карикатуре наших политичара помоћу апликације (ФОТО)

Већ неколико седмица домаћа јавност дијели по душтвеним мрежама необичне стрип-карикатуре аутора Мирка Комљеновића - Миркана.

BUKA / E.P. / 06. март 2020

Миркана не треба много представљати, окушао се у телевизијским и радио емисијама, а највише наступа као станд-уп комичар. 

Каже за БУКУ како неке његове шале једноставно нису биле изводљиве на сцени, јер је у њима пресудан визуелни ефекат. Тада му је пало на памет да бих те шале које сам написао могао да направим у форми стрипа.

Прва препрека је била та што, како каже јако је лош цртач. 

Када бих вам нацртао зеца и шаргарепу, ви не бисте ни уочили разлику. Ето, толико лоше цртам. Онда сам пронашао апликацију која фотографије претвара у стрип. На тај начин сам могао са реализујем своје идеје. Моје је само да осмислим сценарио, а апликација ће одрадити своје. Тако да ово, у неку руку, и нису оргинални стрипови. Више су кинески" каже Миркан за БУКУ.

Главни хероји његових стрипова су политичари, тако да заправо стрип умјесто хероја има своје антихероје.

"Одлучио сам се на политичаре јер сматрам да се њихове (анти)политике требају исмијавати и извртати руглу, ако се уопште може изврнути руглу нешто што је само по себи ругло" каже Миркан за наш портал.
 

Погледајте само неке од ових стрипова

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.