Банкари: Грађанима БиХ омогућити отварање рачуна видео позивом

Удружење банака БиХ сматра да грађанима БиХ, који то желе, треба омогућити отварање рачуна у комерцијалној банци или обављање неке друге услуге путем видео-позива.

BUKA portal / 11. јануар 2020

Овакав приједлог банкара изнијет је у Бијелој књизи Удружења банака БиХ, у којој је састављен приједлог мјера за побољшања услуга банака према клијентима, пише данашњи "Вечерњи лист", издање за БиХ.

"У дигиталном свијету, у којем тренутно живимо, непосредни контакт није нужан како би се остварила одговарајућа интеракција која по квалитету не заостаје у односу на непосредни контакт", истиче се у приједлогу мјере Удружења банака БиХ.

Технолошка достигнућа, како се наводи, пружају могућност да се с већом прецизношћу идентификују особе преко апликативних рјешења у односу на непосредни контакт, с обзиром на то да су системи у могућности да упоређују биометријске карактеристике са личних докумената с биометријским караткеристикама саговорника.

Оваквим приступом, за које у БиХ не постоји законско рјешење, клијентима би се омогућила уштеда времена, као и отварање рачуна онима који објективно нису у могућности да дођу у банку, поручују банкари.

Срна


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.