Беч жели постати први град у Европи потпуно покривен 5Г мрежом

Тренутна ситуација изазвана пандемијом коронавируса показала је колико је дигитална комуникација постала важна за сва подручја живота.

BUKA portal / 06. мај 2020

Члан бечке градске владе за дигитализацију Питер Ханке (Петер Ханке) је стога поставио циљ: "Беч би требао постати први град у Европи потпуно покривен 5Г мрежом." 

Програмом финансирања вриједним 20 милиона еура Град Беч сада осигурава да се брзо изврше потребна улагања у ширење мреже.

- За Беч као најбољи град за живот неопходна је добра понуда комуникацијске технологије. Уз ширење широкопојасне мреже помоћу оптичке технологије, мобилна комуникација једно је од основних обиљежја која чине изванредно мјесто за живот и савремену пословну локацију с најновијом технологијом. 5Г је најновија генерација мобилне мреже и мобилни интернет постаје све важнији. То примјећујемо и сада у кризи. Зато подржавамо брзо ширење 5Г мрежу у Бечу са 20 милиона еура - рекао је Петер Ханке, члан градске владе за финансије и дигитализацију.

Директор А1 (Телеком Аустриа Гроуп) Маркус Граусам (Марцус) наглашава је дигитализација данас важнија него икад и може нам помоћи да боље превазиђемо ову кризу.

- Добро развијене, стабилне широкопојасне мреже основа су за искориштавање дигиталног потенцијала, а 5Г је кључна технологија за дигитализацију пословне локације. Почетком године започели смо с највећом 5Г мрежом, у Бечу већ постоји 60 локација. За даљње ширење, нови програм финансирања Града Беча за кориштење властитих градских базних станица важан је допринос 5Г стратегији и дигиталној будућности - рекао је Граусам. 

Фена


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.