Бењамин Нетанyаху се обраћа грађанима Косова

Видеообраћање Нетанyахуа биће приказано током свечане јеврејске новогодишње церемоније.

BUKA portal / 14. септембар 2020

Двије седмице послије споразума у Wасхингтону, као и најаве о узајамном признавању Израела и Косова и отварања амбасаде приштинских институција у Јерусалему, израелски премијер Бењамин Нетанyаху обратит ће се у уторак грађанима Косова видеопоруком, преноси Танјуг.

Нетанyаху ће се грађанима Косова обратити у уторак, 15. септембра, када се обиљежава Рош Хашана - јеврејска Нова година, пишу приштински медији.

Како је најављено, видеообраћање Нетанyахуа биће приказано током свечане јеврејске новогодишње церемоније, организоване у једном од хотела у Приштини.

Према дневном реду који су најавили организатори, поред видеопоруке Нетанyахуа, током церемоније ће постојати и могућност успостављања директне везе с израелским премијером.

На церемонију ће бити позвани предсједник привремених приштинских институција Хасхим Тхаци, предсједница скупштине Вјоса Османи и премијер Авдуллах Хоти.

Обраћању Нетанyахуа присуствоват ће главни рабин Албаније Иовл Каплан, који је организатор догађаја, наводе приштински медији.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.