Без струје остали милиони људи у Аргентини и Уругвају. Шта се догађа?

ВЕЛИКИ квар на електричним инсталацијама оставио је без струје Аргентину и Уругвај, а ББЦ јавља како проблема с опскрбом електричном енергијом имају и у Бразилу те у Парагвају. Без струје би могло бити око 48 милијуна људи.

BUKA portal / 16. јун 2019

Како јавља аргентински Цларин, до нестанка струје дошло је одмах након 7 сати ујутро. "Масивно замрачење захватило је дословно цијелу земљу", описао је стање у земљи Цларин.

Заустављен је јавни пријевоз, не возе трамваји и влакови.

Цларин наводи како нема информација око тога што се догодило. Тек око сат времена након "замрачења" опскрбљивачи електричном енергијом објавили су приопћење у којему је писало да је дошло до квара на електричном суставу те да су стога Аргентина и Уругвај без струје.

Аргентинско Министарство енергетике приопћило је како је из још увијек непознатог разлога дошло до колапса сустава те је без струје остала цијела земља, а захваћен је и Уругвај.

"Узрок се истражује и тек се треба утврдити. Струја се полако враћа, очекује се да ће сви добити струју кроз неколико сати", додају.

Гласноговорник цивилне заштите изјавио је за Цларин како се очекује да ће кроз шест до осам сати цијела земља опет имати струју. Додао је да је узрок непознат, но открио је како би могао имати везе с "метеоролошким феноменом".

Преузето са Индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.