Бх. компанија Алма Рас и у доба пандемије показала своју снагу

С ублажавањем мјера надлежних кризних штабова, већина упосленика компаније Алма Рас поново је на својим радним мјестима која су имали и прије пандемије.

BUKA portal / 22. мај 2020

 

Почетком наредне седмице, очекује се отварање свих малопродајних бутика, те ће тим „заокружити“ своје пословање у пуном капацитету, тачније у саставу од 1160 упослених. Поред заштите овог значајног броја упослених, акценат је стављен и на сигурност купаца, кроз одређена правила која сви морају поштовати.

Значајно је споменути, да су на самом почетку кризе, у овој компанији донесена ограничења у циљу спрјечавања евентуалне заразе, а која су се показала као веома успјешна.

Алма Рас ту није стала, јер је с повратком већине упосленика своје мјере додатно проширила. Тако је поред обавезног ношења маски, повећане хигијене заједничких просторија, социјалне дистанце, у производњу гдје је и највећи број упослених, увела термалне камере и дезинфекционе тунеле. Како истичу из ове компаније, у процесу су добијања цертификата за производњу остале медицинске заштитне опреме, што значи да су процеси производње усклађени са највишим здравственим и сигурносним аспектима.

„Задовољни смо чињеницом да смо и у кризним ситуацијама показали зрелост, снагу и заједништво које нам је омогућило да накратко своју примарну дјелатност преусмјеримо на шивање маски које су пријеко потребне свима нама. На овај начин успјели смо задржати скоро сва радна мјеста у БиХ, те наставити редовне послове за купце у Швицарској, Италији и Њемачкој“ истакао је Расим Мемагић, извршни директор компаније Алма Рас.

За вријеме пандемије, која је показала своје немилосрдно лице према привреди како БиХ, тако и многобројних европских земаља и свијета, Алма Рас успјела је још једном оправдати епитет друштвено одговорне компаније. У претходном периоду своју несебичну помоћ пружила је становницима БиХ, удружењима кроз финансијску подршку - првенствено онима чија је основна дјелатност збрињавање социјално угрожене популације. Произвела је и подијелила више од 50.000 заштитних маски својим суграђанима, државним институцијама, здравственом систему, те својим пословним кооперантима.

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.