БИЛИ НА ТЕРЕНУ Изградња аутопута у БиХ под истрагом европског независног тијела

Почетком септембра били у БиХ

Tatjana Čalić / 14. септембар 2021

Због сумње да нису испоштоване све законске процедуре у складу са правилима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), интерни контролни механизам при ЕБРД је због изградње поддионице Мостар југ – тунел Квањ на коридору 5Ц, покренуо истрагу.

Истрага је покренута на основу притужби које су поднијели чланови заједнице забринути због негативних утицаја на животну средину, али и социјалних утицаја које узрокује ова дионица.

Почетком септембра је у Мостару била и делегација независног тијела и том приликом су разговарали са мјештанима и челним људима ЈП Аутоцесте ФБиХ.

Потврдила је ово за БУКУ, Амна Поповац, педсједница удружења "Еко Двоглед" која представља становнике из јужних дијелова Мостара.

Подсјетила је да је у јануару 2020. године коначно прихваћена жалба мјештана од одбора ЕБРД-а, преко њиховог независног тијела за провјеру усклађености.

" Убрзо су  покренули процедуру провјере усклађености и провјеравају да ли су људи били укључени и на који начин се све одвијало. Почетком септембра овдје је била делегација на челу са шефицом тог тијела. Пола дана су проводили на састанцима с људима из ЈП Аутоцесте, а пола дана с мјештанима”, каже нам Поповац и додаје да ће највеће негативне посљедице трпити људи који ће остати да живе у непосредној близини аутопута, а њих нико никада није питао за мишљење о промјени трасе.

Из Аутоцести ФБиХ, напомиње, уопште не причају о људима који ће остати да живе у близини аутопута и какав ће квалитет живота у том случају имати. А додатни проблем је ишто већина ових људи није запослена и већина живи од  узгоја воћа и поврћа на својим парцелама. Од тога се хране, плаћају рачуне, школују дјецу, што ће бити неизводиво ако овдје буде изграђен аутопут.

„Једна ми је жена рекла 'Они мисле да смо ми мрави, да све нас могу да згазе'. Замислите на шта су они ове људе довели“, каже Поповац и подсјећа да је ранија рута, утврђена још 80-тих година прошлог вијека, коју су као наоптималнију оцјенили и италијански стручњаци, ишла обронцима Подвележја и државном земљом: „Али том рутом нема експропријације, нема се коме платити одштета, ови људи су колатерал, стварне паре су код фирми преко чије тзв. земље ће проћи аутопут и који ће добити вишемилионске одштете на рачун изгубљених будућих прихода. Имате каменолом, човјек је добио концесију да са државне земље да извлачи камен, и сада ће добити одштету за 10 година изгубљеног прихода од државе и то за државну земљу на којој ради“, наглашава наша саговорница.

Повратници су због ситуације у којој су се нашли покренули и судске процесе. 

Подсјетимо да је у фебруару 2020. године Министарство одбране Босне и Херцеговине, које је надлежно за војну имовину, тужило је Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове због војног земљишта у кругу мостарског аеродрома, који је прије рата у БиХ служио и у војне сврхе.

"Сматрамо да би експропријација Војног аеродрома Ортијеш угрозила функционирање наведене перспективне локације, нарушавајући законом одређени појас аеродрома и евентуално га учинила неупотребљивим са становишта прописа којима се ова материја регулира", саопштено је тада из Министарства одбране БиХ.

Против ове трасе глас дижу и еколошки активисти у Мостару. Тврде да ће огроман утицај бити на ријеку Буну, а замјерају И то што негативан утицај на околиш  није био предмет ниједне студије досад.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.