Билл Гатес најавио страшну пандемију која ће нас ускоро погодити: 'Више од 30 милиона људи умријет ће за шест мјесеци'

Постоји једно подручје у којем свијет није пуно напредовао, а то је припремљеност за случај пандемије, каже Гатес

100posto.hr / 01. мај 2018

 

 Познати милијардер Билл Гатес вјерује да ће смртоносна пандемија погодити нашу планету током наредног десетљећа те да ће смртоносна болест убити више од 30 милиона људи за највише шест мјесеци. Ово апокалиптично упозорење Гатес је изнио на научном скупу у Массацхусеттсу, а о томе је говорио и раније, али овог пута је поприлично сигуран у своје тврдње.

Напоменуо да је обично оптимист, али изјавио је: "Постоји једно подручје у којем свијет није пуно напредовао, а то је припремљеност за случај пандемије". А поводом опасности о којој је говорио ускоро ће се сусрести и с америчким предсједником Доналдом Трумпом, а да није ријеч о некој лудој теорији говори податак да је амерички Конгрес одобрио додатна средства Националном центру за контролу и превенцију болести. Претпоставља се да ће управо САД предводити глобалну, и потакнути друге државе, да раде на припремама за избијање пандемије.

Гатес тако тврди да би мања скупина људи, која неће бити повезана ни с једном државом, могла створити још смртоноснији облик великих богиња у лабораторију. То ће бити велики проблем, јер с данашњим начином живота када људи једноставно уђу у авион и у другом су граду, на другом континенту за само неколико сати, болест ће се брзо проширити.

 

 

 

Такођер, Гатес је представио симулацију Института за моделирање болести која је открила да би нови облик грипе сличан шпанској, која је 1918. побила 50 милиона људи, данас вјероватно убила 30 милиона унутар шест мјесеци. А сљедећа болест која нас изненади вјероватно ће бити она коју по први пут видимо тек кад избије пандемија, као што је недавно био случај с вирусима САРС и МЕРС.

 

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.