"Био је тужан, очи су му биле пуне суза": Рајко Грлић о Глоговцу и филму "Устав Републике Хрватске"

"Попило се те ноћи, Цигани су нам свирали до зоре, све је било дивно, али ја сам осећао да њега тишти горак укус. И знао сам шта је", рекао је Грлић, а пренео Блиц

BUKA portal / 24. децембар 2018

Редитељ Рајко Грлић говорио је на изложби фотографија Небојше Глоговца (приредила Маја Медић) у Дворани културног центра, где се сетио снимања филма "Устав Републике Хрватске", и открио да је Глогавац на првој пројекцији био тужан.

"Када се пројекција завршила, гледао сам у Небојшу, који је тада први пут видео филм и видео сам да је био тужан. Попило се те ноћи, Цигани су нам свирали до зоре, све је било дивно, али ја сам осећао да њега тишти горак укус. И знао сам шта је", рекао је Грлић, а пренео Блиц.

"У филму има сцена исповести Вјекослава Краља кад говори о човеку с којим је провео живот који је умро. И он то прича у дугој секвенци од шест-седам минута, говори о дубокој љубави са човеком кога више нема, о празнини која остане кад онај ког волиш нестане. И сећам се, пред јутро, негде око четири сата, кад је требало доснимити још само два-три кадра у тој сцени, да је он био пун суза и рекао: 'Ово је то зашто се ја бавим овим послом'", испричао је Грлић.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.