Бишћанка проглашена најбољом студентицом на Универзитету у Турској, па послала дирљиву поруку својој првој наставници

Бишћанка Амина Мајетић постала је доктор медицине и проглашена је најбољим студентом Универзитета у Турској што је велика част.

BUKA portal / 08. јул 2019

Своју радост подијелила је с најближим, а посебно дирљиву поруку послала је својој наставници Мејаси Дупановић, иначе дугогодишњој активистици еколошког удружења „Унски смарагди“.

 

- Драга моја прва наставнице,

желим да Вас од срца поздравим и кажем Вам да сте много пожељени. Посебно ових дана, много мислим на Вас, јер се налазим на једној, изнимно важној раскрсници мог живота. Хтјела сам да са Вама, мојом првом учитељицом, особом с којом сам открила себе, научила да вјерујем у себе и закорачим у свијет без страха, подијелим своју радост и јавим Вам да сам добила титулу доктора медицине, уз коју сам добила и награду најбољег студента на мом Универзитету у Турској. Све те титуле подсјетиле су ме на моје прве кораке и особу која је обиљежила моје дјетињство, а то сте Ви. Хвала Вам за сав ваш труд и стрпљење, за сву подршку коју сте ми давали и након завршеног основног школовања, па све до мог одласка на факултет, јако, јако далеко.Вјерујте ми , током церемоније и проглашења, иако не физички, били сте уз мене и моје родитеље у нашим мислима и срцима. Споменули смо Вас на стотине пута. Шаљем Вам и неколико фотографија, а уз њих и много загрљаја и пољубаца. Ваша мала Амина Мајетић.


Дупановић је признала да ју је Аминина порука обрадовала и расплакала, пише Јајце-онлине.


– Драга моја Амина! Нисам могла чути бољу вијест од ове, којом си ме заиста обрадовала, а истовремено и расплакала. То се зову сузе радоснице, сузе среће и поноса. Зато ти честитам од срца, а твојим родитељима поручујем да имају зашто да живе, јер си њихов понос и дика. На најбољи начин си им узвратила и испунила њихова и моја очекивања.Нека ти је са срећом, а ти си и даље моја мала Амина, ђак генерације ОШ”Хармани ИИ” у Бихаћу, водитељица дјечије еколошке академије Унских смарагда, водитељица еко-квиза: Уна и екологија, моја насљедница, понос нације БИХ и пријатељске нам Турске државе. Љуби те твоја прва учитељица – написала је Дупановић.

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.