Бореновић: Срамота је да нећеш да радиш а примаш плату и имаш све привилегије! Знате ли колико су досад ти нерадници коштали грађане ове земље? Неки преко сто хиљада...

Посланик ПДП-а Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић данас се поново обрушио на СНСД и његове коалиционе партнере због блокирања рада државног органа законодавне власти.

BUKA / E.P. / 13. новембар 2019

Посланици Партије демократског прогреса у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић и Мира Пекић одржали су данас у Бањалуци конференцију за новинаре.

Бореновић је рекао у Бањалуци како је срамно да се нерадници посланици срамно хвале својим нерадом, па чак и позивају друге да блокирају парламент БиХ. На тај начин показују своје лицемјерно лице. 

"Срамотно је да нерадници блокирају рад институција. Чињенице говоре да смо нас четворо припремили иницијативу из посланичког клуба СДС и ПДП, и желимо да одблокирамо Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на један врло једноставан начин који уопште не задире било какав уставни оквир и Босне и Херцеговине и Републике Српске. Овим начим придлогом желимо да омогућимо да они посланици који желе да раде да буду у тим парламентарним комисијама" рекао је он.

Суштински то значи, додао је, ако посланици СНСД-а и других политичких партија неће да раде у комисијма, ми ћемо морати да будемо не у једној или двије, него у четири комисије парламентарне и на тај начи омогућити д аједна трећина посланика из Републике Српске буде у свакој парламентарној комисији док се ови не дозову мудрости. 

Наше рјешење је једноставно - бранислав ће умјесто у двије морати бити у четири комисије, исто вриједи и за Мектића и за Шаровића и одмах да знате те комисије се не плаћају.

Он је још једном напоменуо да је потпуна лаж да се овим приједлогом нешто суштински мијења по питању кључних дијела Пословника о раду Парламентарне скупштине БиХ.

"Годину дана посланици СНСД-а и још неколико странака не желе да доставе чланов екомисија и блокирају рад парламента и још се хвале тим. Ја мислим да је погрешно да се заустави живот збо неке фрустрације. То је безобразно према народу који их је бирао. Данас у Парламенту имате двије врсте посланика. Нераднике и оне који хоће да раде. И једни и други имају примања и привилегије. Срамота је да нећеш да радиш а примаш плату и имаш све привилегије. Знате ли доса колико су досад ти нерадници  коштали народ и грађане ове земље? Неких од њих већ преко 100 000 конвертибилних марака" рекао је Бореновић данас у Бањалуци.

Мира Пекић је рекла како одбацује све инсинуације које се тичу положаја представника Републике Српске и положаја Републике Српске у институцијама БиХ.

"Господин Денис Звиздић је изабран са 23 гласа од 42 посланика. У тих 23 ЗА, је било 9 гласова СНСД-а и осталих. Он не би био изабран да није било ових гласова и зато их молимо да заврше посао који су започели са формирањем власти" рекла је она.

 

 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.