Бореновић за БУКУ: СНСД је 2020.године додао или украо најмање 15.000 гласова у Добоју

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је за БУКУ да се показала потпуно оправдана одлука ЦИК-а да се понове избори у Добоју.

BUKA / 22. фебруар 2021

Foto: BUKA

 

„Наши посматрачи су с правом били револтирани резултатом који је био лажан на првим изборима. Када се сумирају резултати, показало се да је 15. новембра СНСД најмање 15.000 гласова додао или украо и то тако што их је додао Јеринићу и листи СНСД-а и чувеној Сањи Вулић. То показује једну бескрупулозну бахатост у крађи“, каже он.  

Бореновић каже да је разоткривање изборне крађе велика ствар за опозицију, иако укупни резултат њихових кандидата није охрабрујући.

„Реално гледајући, Добој је једна врло сложена средина и не можете ви за 10 дана искомуницирати одређене ствари, али показало се да можемо подигнути број гласова за 4 пута. И показало се да је СНСД добио неких 44 одсто подршке оних који су изашли на изборе што је другачије од 65 одсто подршке од 15. новембра, када је та фиктивна излазност порасла чак на 73 одсто. Ми морамо посветити много више пажње Добоју и морамо наћи тај модалитет како да то урадимо. А без локалних људи то не можете. Ми смо успјели пробудити дио тих људи у ПДП-у и ушли у локални парламент. Када погледате анализу видите да постоји огромна подјела у Добоју између једне половине коју контролише и даље СНСД и групе грађана који се буде“, рекао је Бореновић који тврди да је СНСД направио од Добоја град случај усисавши једну цијелу страначку структуру из опозиције, варајући на изборима и на све друге начине уништавајући политички живот овог града.

Ипак, као главно питање, он истиче да ли ће правосудне институције предузети нешто поводом украдених 15.000 гласова који су разлика.

 

Изјаву послушајте у наставку: 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.