Бранко Перић: ВСТВ нема више никакав кредибилитет, ово је крај правосуђа

Судија Суда БиХ и бивши предсједник Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) Бранко Перић за Клиx.ба је говорио о посљедњем скандалу у који је уплетен актуелни предсједник ВСТВ-а Милан Тегелтија, поручивши песимистично да је ово крај правосуђа у БиХ.

BUKA portal / 23. мај 2019

Перић каже да је кључни проблем у овом случају уопће састајање чланова ВСТВ-а са странкама које имају спорове.

"У овом тренутку није најважнија ствар тај новац који се спомиње на снимку јер новац није непосредно дат Милану Тегелтији, то ће суд утврдити. Мени је проблем што предсједник ВСТВ-а одржава контакте са странкама о судским поступцима. Он то нема право, не само он већ није члан ВСТВ-а нема право да одржава контакте са било каквим људима који имају судске спорове", казао је судија Перић за Клиx.ба


Милан Тегелтија је данас на ванредној сједници казао да је такве састанке имао стотину пута и да су то радили и његови претходници те да у томе не види ништа спорно.

"Онда је стотину пута прекршио кодекс и злоупотријебио закон. То је данас рекла Јадранка Локмић-Мисирача, потпредсједница ВСТВ-а, па молим вас, да ли је могуће да чланови вијећа имају контакте и одржавају састанке са странкама које учествују у поступку или ургирају и врше утјецај у поступцима", поручио је Перић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.