БРАВО Брано Хаджи Стевић положио све испите са оцјеном 10

Брано Хаджи Стевић први је студент који је дипломирао на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву са просјечном оцјеном 10.

Srna / 03. јул 2019

Овај младић из Бијељине положио је све испите са оцјенама 10 и тако постао најуспјешнији студент који је у посљедњих 25 година дипломирао на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, наведено је на сајту Факултета. 

Рођен је 25. јануара 1997. године у Бијељини, а Основну школу "Стеван Немања" у Горњем Драгаљевцу завршио је просјечном оцјеном пет, за шта је награђен Вуковом дипломом. 

Техничку школу "Михајло Пупин" завршио је у Бијељини одличним успјехом, а академске 2015/2016. године уписао је Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву на којем је дипломирао 27. јуна ове године. 

Током студирања на Правном факултету награђиван је као најбољи студент друге, треће и четврте године, а у мају ове године Универзитет у Источном Сарајеву му је додијелио Плакету за изузетан успјех постигнут током студија. 

Био је члан Бесједничке секције, учесник на неколико домаћих и међународних школа међу студентима из тридесетак држава. 

Био је учесник Школе родне равноправности, те Школе толеранције на Палама. 

Написао је више радова из области права, првенствено из уставног права. 

Аутор је два научна рада: "Питање суверености БиХ с обзиром на овлашћења високог представника" и "Јачање извршне власти - влада као прикривени законодавац". 

Хаджи Стевић је написао и радове "Друштвени значај и перспективе родне равноправности" и "БиХ: ненаучена лекција и неизвијесна будућност", поводом школа чији је учесник био. 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.