Британци шокирани изгледом медитеранског одмаралишта: 'Изгледа као Босна 1994. године'

Бивши војник Мицк село је успоредио с ратом похараном Босном и Херцеговином, у којој је био у служби 1994. године

BUKA portal / 09. мај 2019

 

 

 

Мицк и Јаyнеy Цларк, брачни пар из Велике Британије, већ су пожалили одлуку да двије седмице проведу на одмору на грчком отоку Крфу.

 

Кад су видјели рекламу ТУИ-ја, компаније која организира путовања на Фацебооку, закључили су да желе дати 499 фунти за оно што је изгледало као идиличан одмор у мјесту Агиос Георгиосу.

 

"Та је реклама на Фацебооку изгледала предобро да би била истинита", тврде Цларкови из Цранброока у Девону.

 

Кад су дошли на Крф прошлог петка, схватили су колико је та реченица тачна. У Агиос Георгиосу ништа није радило, а плаже су прљаве и неуређене. Фотографије које су објавили на Тwиттеру показују ужасно стање мјеста у које су дошли. Схватили су да њихов смјештај уопће нема инфраструктуру попут водовода, а како кажу, сад немају новца да се раније врате кући.

 

Бивши војник Мицк село је успоредио с ратом похараном Босном и Херцеговином, у којој је био у служби 1994. године.

 

otok-krf

 

"Мицк је рекао да га ово мјесто подсјећа на Босну 1994. Могли су нас послати и у Беирут. Не шалим се, заиста тако овдје изгледа, могли су нас послати у Либију или Сирију", рекла је Јаyнеy.

 

Пожалила се и да болује од ријетке болести крви, а због стреса који сад проживљава, стање јој се погоршало. Новца за нову авионску карту немају јер су си и одмор једва приуштили након што је Јаyнеy морала напустити свој посао због болести.

 

"Они који имају новца, већ су дали 200 фунти за авионску карту и отишли одавде. Онда знате како је грозно ту", додала је.

 

Покушали су назвати ТУИ и пожалити им се, но број који је наведен за британску франшизу заправо је број за Португал и Индију.

 

Признаје да су се питали зашто је тај одмор тако јефтин кад су га видјели, али на своју жалост, одлучили су му дати шансу.

 

"Рекли су нам да је јефтино јер је сезона тек почела па желе намамити људе да дођу", рекла је.

 

"Жао нам је због тога што Цларкови кажу о одмору на Крфу. Тренутно истражујемо њихову жалбу те ћемо им се ускоро јавити како бисмо све ријешили у кратком року", рекао је гласноговорник компаније ТУИ.

 

(Индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.