Број погинулих у паду авиона расте; Мање путника на лету него што је објављено

Број погинулих у паду украјинског војног авиона у североисточној Харковској области порастао је на 25, речено је из Канцеларије украјинског генералног тужиоца.

BUKA portal / 26. септембар 2020

 

"Према прелиминарним информацијама, 25 особа је погинуло. Две су превезене у болницу у озбиљном стању", навела је та канцеларија.

Према наводима украјинских служби за ванредне ситуације, 27 особа налазило се у авиону, а не 28, као што је раније објављено, преноси ТАС С.

Из канцеларије наводе да је покренут кривични поступак због оптужби за кршење правила безбедности лета и припреме лета, "који су довели до катастрофе и других озбиљних последица".

У међувремену, власти у Харковској области у Украјини прогласиле су данас националним Даном жалости због страдалих у пада украјинског авиона Ан-16.

У уредби гувернера, објављеној на сајту администрације, наводи се да ће на Дан жалости национална застава бити спуштена на пола копља на свим зградама државних власти, предузећа, агенција и организација и да ће на њих бити постављена трака за жаљење.

 

Сви забавни и спортски догађаји би требало да, према препорукама, буду отказани, преноси ТАСС.

Како је раније саопштено, кадети Харковског универзитета ваздухопловних снага изводили су тренажни лет.

На интернету су објављени снимци са места пада авиона.

Председник Украјине Владимир Зеленски је изјавио да ће данас посетити Харковску област, где се срушио војни авион Ан-26.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.