Бука карикатура: Како су Драган Чавић и НДП намагарчили своје бираче

По идеји Александра Трифуновића карикатуру је нацртао Младен Ољача

Buka karikatura / 26. фебруар 2019

Драган Чавић годинама је био најгласнији опозиционар садашњој власти. На претходним локалним изборима био је и кандидат за градоначелника испред странака опозиције. Тада је имао и много већу промоцију и једну од најбољих изборних година за своју странку. Коју је врло брзо напустило пола чланства. Након сваких избора готово као по правилу водећи чланови његове странке су је напуштали и прелазили у власт. На прошлим општим изборима овај прелазак кандидата његове странке и изабраног посланика, омогућио је Милораду Додику формирање власти. 

Сада је тим путем пошао и сам Предсједник странке, Драган Чавић. Убрзо након избора одлучио се за коалицију са Додиком и коалиционим партнерима СНСД. Јасно је да је договор о коалицији постојао и прије избора. А сада се зна и цјеновник. Једно Министарство са особљем и директорска позиција у Електрокрајини. 

Овај срамни чин повећаће гарантовано и апстиненцију још више, јер тешко ће бити убиједити бираче који су се преварили око Чавића и његове партије, да гласање вриједи било чему, а посебно њихов глас. Таква одлука осим што штети креирању демократског друштва, највише одговара управо владајућој партији. 

Сама промјена политичких увјерења не би била спорна да се у овом случају не ради о обмани, превари бирача НДП-а. Наиме, Драган Чавић је до задњег дана кампање нападао политику Милорада Додика, добио је мјеста у Парламенту захваљујући гласовима против актуелне владајуће политике. Необично великом брзином одмах након избора је прешао на страну власти, чиме је своје бираче направио магарцима, јер они нису гласали да НДП буде дио ове лоше власти, већ су у гласачке кутије убацивали гласачке листиће да се НДП бори против ње. Тачно како им је и Чавић обећавао у својим предизборним говорима, који су, сада је већ јасно, били лаж. 

Ко то није схватио, још већи магарац био. 


Бука препорука

Бука Карикатуре

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.