БУКА ОК Фест БЛОГ: Дан 1 – Нема школе као што је стара школа

"Тхере ис но сцхоол лике тхе олдсцхоол анд И ам тхе фуцкинг хеадмастер", цитат из Ричијевог култног филма "Роцкнролла" као да је био мото првог дана Нектар ОК Феста 2017 и линеуп-а Маин Стаге-а.

Nikola Lero / 01. јул 2017

 Дел Арно бенд, Јосипа Лисац и Дисциплина Кичме – великани старе школе су отворили и затворили први дан ОК феста 2017. Дел Арно са својим реге-дубовским, Јосипа са јазз и Дисциплина са "пунк ис нот деад" звуком.

 

Снажан почетак четвртог Нектар ОК Феста је порука организатора да фестивал јача. И квалитетом и квантитетом. Три дана фестивала ће окупити преко 30000 хиљада људи према процјенама ПР-а фестивала, Каролине Каралић. Машала, фина цифра.

 

Но, душа ОК феста није у бројкама, то знамо. "Ово је фестивал за рају", као што ми је рекла екипа Лукавице на коју сам налетио. Музика је само подлога, контекст је важан. И то је чињеница.

 

Мало купања и сунчања, мало више природе а највише дружења и музике. Добро, попије се и која, да се не лажемо.

 

Нећемо наићи на Европљане, ово је локално/регионални фестивал. И то ми се допада! Сваки нови фестивал сада пичи тај ЕДМ звук а нису ништа више до аннабе ЕИТ чији ниво неће никада достићи.

ОК Фест не пуца на то. Оно што га издваја је баш тај помало југословенски призвук и "раја" из Босне, Србије, Цро. Налетио и на пар људи са Маурицијуса, не питајте како.

 

 Но, сви су овдје због природе, због НП Сутјеска и привременог бијега од градске гунгуле.

Помало "Шобићевска" атмосфера, лагана и мелодична. Умјерена.

 

За адреналин џанкије ту су и рафтинг, планинарење. Нисам баш у форми па ћу то прескочити. За мене ће авантура бити приказивање "Тоур Де Франце" филма на Цинема Стаге-у са дебељушкастим Жераром Депардјеом. Не осуђујте, о укусима се не расправља. Респецт за организаторе који су одлучили испоштовати и филмофиле!

 

Срце ОК феста је камп који је епицентар забаве и живи организам сам за себе.

У кампу је мозаик генерација. Од средњошколаца до титових пионича чини ми се. Од индивидуалаца до читавих породица. Није ово фестивал само за младе да будемо јасни.

Сви за један фестивал, један фестивал за све!

Наравно, на камповима нема спавања, тако да у кампу не спава преко 4000 људи. "Све" се ради али сну мјеста нема.

 

Ту је и ОК стаге, који служи као арм-уп стаге док се људи не "загрију", иф оу кно хат И меан, па пређу на Маин. Страигхт Јацкин и Јустин’с Јохнсон су били домаћини овог стаге-а првог дана.

 

На 40 степени имати базен у сред кампа је Ас на 10 за организаторе. Ту је постављен Суммер Стаге, четврти и посљедњи. Цхиллоут зона за рецовер од претходне ноћи.

Рај за хедонисте. Терапија за мамурне.

 

Бањалучки ДЈ Небс Јацк је вртио плоче првог дана и то поприлично добро. Јер нису сви рокери овдје, неко воли и мало електро звука. Да се испоштује миллениал генерација.

 

И то је то, четири стаге-а. И не треба више, ако ћете искрено. Ако и ова четири успијете похватат, свака част! Доста ми је фестивала гдје су ми потребне кондиционе припреме да останем жив.

 

 

За крај Да 1 блога цитираћу Којота и његову поруку за све нас са синоћњег наступа:

 

“Предиван је фестивал, природа је предивна, људи су добро расположени. Свима нам ово треба да се извучемо из градова и уживамо у природи ".

 

Будимо музички Робинзони, макар на пар дана.

 

Ста тунед за Дан 2 и 3.

 

Са Тјентишта за БУКУ,

Никола Леро

 

Уживајте у фотографијама

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.