БУКА ПОДКАСТ Ифет Ферагет: У тужилаштвима умјесто тужилаца сједе криминалци

Ово је истрага о истрази, каже Ферагет за БУКУ

Slađan Tomić / 01. фебруар 2021

Припадници СИПА-е, по налогу Тужилаштва БиХ ухапсили су двије особе због злоупотребе положаја и ометања истраге  у предмету “Дженан Ммеић”. Ухапшени су  Хасан Дуповац, бивши начелник МУП-а КС за саобраћајне истраге и Зијо Мутап, отац Алисе Мутап, дјевојке Дженана Мемића која је била с њим у тренутку када је дошло до повреда за које Тужилаштво КС неуспјешно покушава доказати да су настале од удара аутомобиле, а породица тврди другачије.

“Активности се врше у оквиру предмета на којем Тужилаштво БиХ ради дужи временски период, а односи се на кривична дјела организираног криминала, а у вези ометања истраге и прикривања доказа о страдању Дженана Мемића, у мјесецу фебруару 2016. Године” саопштили суи з Тужилаштва БиХ.

О данашњем хапшењу, али и цијелом случају разговарали смо с Ифетом Ферагетом, адвокатом породице Мемић.

Иначе, ово је први пут да су чланови породице Ммеић на истој страни на којој је Тужилаштво, с обзиром на то да они одбацују истраге вођење у Кантоналном Тужилаштву КС.

„Овај пут смо на правој страни и то је оно што сам ја рекао и господину Муризу Мемићу и господину Давору Драгичевићу на самом почеку – вама не треба адвокат, ви на својој страни, када би ствари биле како треба, имате на десетине адвоката. Тужиоци су адвокати жртава, тужиоци су адвокати оштећене стране. Нажалост, ствари у предмету Дженан Мемић и Давид Драгичевић су нам дале за право, односно докази у оба случаја, да тврдим да у тужилаштвима умјесто тужилаца сједе криминалци“ казао је Ферагет у разговору за БУКУ.

Тужилаштво БиХ је врло прецизно водило истрагу, додаје Ферагет.

Он није хтио спекулисати о томе да ли постоји још особа које требају бити ухапшене и које се могу осумњичити да су ометале истрагу. Подсјетио је да је кривична пријава поднесена против великог броја људи, између осталог и тужилаца.

„Ова истрага се води због ометања истраге у предмету Дженан Мемић и то је оно што сам ја најављивао од самог почетка када сам рекао да ће кључ за рјешење оба случаја бити синтагма – истрага  о истрази. Истражујемо зашто је неко неадекватно водио истрагу у предмету „Мемић“ гдје је Кантонални суд два пута пресудио да се није догодила саобраћајна несрећа“ каже Ферагет.

Ферагет признаје да није очекивао, али је вјеровао, д аможе доћи овај дан за који каже да може бити почетак промјена.

Цијели разговор послушајте у аудио подцасту.

 


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.