БУКА ТВ ПОДЦАСТ Јоханна Стрöмqуист, амбасадорица Шведске у БиХ: "Када би било мање корупције, овдје би се могло живјети заиста добрим животом"

"Када би било мање корупције, бољег квалитета ваздуха, људи би били сретнији. Овдје можете живјети заиста добрим животом. Надам се да би се људи онда и враћали", казала је амбасадорица Шведске у БиХ у ТВ интервјуу за Буку.

BUKA portal / 25. фебруар 2021

Foto: Buka

 

Са амбасадорицом Шведске Јоханном Стромqуист разговарали смо о предностима живота у Босни и Херцеговини, али и о проблемима због којих све више људи напушта ову земљу. Као један од највећих донатора у БиХ, Шведска влада је умногоме допринијела развоју БиХ у области слободе медија, људских права, родне равноправности, заштите животне средине, енергетске ефикасности и у другим областима.

 “Мислим да је Босна и Херцеговина предивна земља, са много фантастичних људи.  Ви знате како да уживате у животу и имате праву земљу за то. Имате пуно прелијепе природе, хране, фантастичне архитектуре, занимљиве историје… За мене као шведску амбасадорицу најважнији је однос између наше двије земље, који је јединствен, што јако цијеним, сваки дан сретнем некога ко познаје некога у Шведској”, казала је амбасадорица Стромqуист у разговору са уредником магазина Бука.

 

“Дефинитивно бих људима препоручила да дођу у БиХ, толико је тога у чему можете уживати овдје током цијеле године. Ја лично волим и скијање и планинарење, толико је лијепих ствари за видјети, за научити, ова земља је раскрсница Европе, мислим да ће многе људе одушевити. Када би се промијениле многе ствари о којима смо разговарали, када би било мање корупције, бољег квалитета ваздуха, људи би били сретнији. Овдје можете живјети заиста добрим животом. Надам се да би се људи онда и враћали. Многи људи имају коријене овдје, неких 100 000 људи из БиХ живи у Шведској, неки се желе вратити и могли би се вратити, покренути ИТ компаније… Више би их се враћало да су услови мало бољи.”

Погледајте цијели разговор:


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.