БУКА уживо: Лица миграната док чекају полазак колоне из Вучјака

У кампу Вучјак тренутно су аутобуси којима ће мигранти бити измјештени на нову локацију, јављују новинари Буке са терена.

BUKA portal / 10. децембар 2019

foto: BUKA

Полазак колоне се очекује тек након што се сви аутобуси попуне. Тренутно су сви мигранти у аутобусима и чека се полазак колоне.

фото: БУКА

Подсјетимо јаке полицијске снаге су од јутрос у кампу, а новинарима је приступ кампу забрањен, тако да није познато шта се дешава у самом кампу, познатом од раније по нехуманим условима живота. Како су јављали новинари Буке са терена аутобуси су били на километар од кампа због чега је настао застој због непрописно паркираних аутомобила на путу чиме је отежано саобраћање аутобусима.

фото: БУКА

Укупно седам аутобуса превозиће ће око 350 миграната у Ушивак. Мигранти ће бити измјештени с Вучјака у Ушивак у Хаджићима, а накнадно у нови прихватни центар у касарни у Блажују.

Да се измјештање миграната са Вучјака проводи несметано потврдила је министрица здравства Унско-санског кантона Нермина Ћемаловић.

“Они су пристали на измјештање, добили су оброк, подијељени су им и ланч пакети да имају у аутобусима, тако да се за сада све одвија под контролом. У амбуланти имамо више спремних љекарских екипа ако се нешто деси да можемо реаговати. Мигранти су у добром здравственом стању, седмеро их је било јутрос на прегледу”, истакла је Ћемаловић додајући да ће већ данас или евентуално сутра бити уклоњени шатори из кампа Вучјак. 

фото: БУКА

 

Везани текстови: 

ФОТО ВИДЕО Почело је измјештање миграната с Вучјака

Министрица Ћемаловић: “Све је под контролом, они су пристали на измјештање, добили оброк, подијељени су им и ланч пакети”


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.