Чији су мигранти у БиХ: Порука из Београда упућена бх. властима

Неприхватљиво да се мигрантски кампови формирају у српским насељима

Srna / 10. новембар 2019
Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије Миодраг Линта позвао је Министарство вањских послова Србије да јасно поручи Сарајеву како је недопустиво да се мигранти насељавају у српским насељима у Федерацији БиХ. 

- Апсолутно је неприхватљиво да се мигрантски кампови формирају у српским насељима као што су Медено Поље, Липа или било ком другом на подручју ФБиХ одакле су Срби протјерани - навео је Линта.

Линта је истовремено затражио да Вијеће министара поништи одлуку Градског вијећа Бихаћа о изградњи прихватног центра за мигранте у селу Липа.

Он сматра да је намјера власти Бихаћа и Унско-санског кантона да пошаље јасну поруку малобројним српским повратницима у ФБиХ да нису добродошли и да се поново иселе са својих огњишта, саопћено је из Савеза Срба из региона (ССР).

Линта је указао да је оправдана сумња да постоји план појединих центара моћи у Сарајеву да се мигранти трајно населе у "српским насељима у ФБиХ и узурпирају српску земљу и другу имовину".

- Потпуно је јасно да би насилно насељавање мигранта у српска насеља значило још једно у низу кршења Дејтонског споразума и додатно ширење неповјерења између српског и бошњачког народа - поручио је Линта. 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.