ЦИК овјерио листе за Дом народа БиХ и Вијеће народа РС, прочитајте имена

Централна изборна комисија БиХ је доставила овјерене кандидатске листе за Дом народа БиХ и Вијеће народа Републике Српске.

BUKA portal / 03. децембар 2018

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Душице Шолаја за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Лазар Продановић
2. Бранислава Милекић

Овјерена је кандидатска листа Социјалистичке партије за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Слободан Протић
2. Душко Милуновић
3. Јадранка Ђукић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Радована Вишковића за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Никола Шпирић
2. Владо Глигорић

Овјерена је кандидатска листа Српске демократске странке за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Младен Босић
2. Бранко Блануша
3. Младен Шумар

Овјерена је кандидатска листа ПДП РС – Младен Иванић за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Младен Иванић
2. Милан Ђукић
3. Снежана Стојановић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Дарка Бањца за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Драгутин Родић
2. Слободан Ного
3. Борис Јаћимовић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Игора Жунића за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Средоје Новић
2. Саша Бурсаћ

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Срђана Мазалице за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа:

1. Душанка Мајкић
2. Дарко Андрић

Централна изборна комисија доставила је Народној скупштини и овјерене листе за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске.

Овјерене кандидатске листе из реда српског народа

Дјелимично је овјерена кандидатска листа Социјалистичке партије за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Живко Марјанац 
2. Светлана Недић

ЦИК је одбио кандидата Рајка Ћапина на кандидатској листи Социјалистичке партије, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини града Требиња, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Овјерена је кандидатска листа ПДП РС – Младен Иванић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Мирослав Лазаревић 
2. Ранко Смиљанић
3. Перо Шикман

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Николе Шпирића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Милица Марковић
2. Љубица Миљановић

ЦИК је одбио кандидата Гордану Трампић на кандидатској листи народног посланика Николе Шпирића, јер је изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Власеница, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Драгана Чавића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Војислав Глигић

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Гордане Тешановић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Драгољуб Давидовић

ЦИК је одбио кандидата Сању Вулић и Дениса Пијетловића на кандидатској листи народног посланика Гордане Тешановић. Вулићева је изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини града Добој, а Пијетловић у Скупштини општине Дервента, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Ранке Перић Ромић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Драган Ристић
2. Сања Мочевић

ЦИК је одбио кандидата Славицу Јовановић на кандидатској листи народног посланика Ранке Перић Ромић, јер је изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Братунац, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Дарка Бањца за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Огњен Тадић
2. Јован Вуковљак

ЦИК је одбио кандидата Синишу Никића на кандидатској листи народног посланика Дарка Бањца, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Модрича, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Овјерена је кандидатска листа Српске демократске странке за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Вукота Говедарица
2. Наде Планинчевић
3. Младен Кајкут

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Саше Поповића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Јасна Лукић
2. Весна Јунгић

ЦИК је одбио кандидата Бориса Спасојевића на кандидатској листи народног посланика Саше Поповића, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Лакташи, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Овјерена је кандидатска листа Уједињене Српске за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Славко Дуњић
2. Дарко Кременовић
3. Валентина Бранковић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Милана Тубина за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа:

1. Александра Пандуревић
2. Весна Адамовић

Овјерене кандидатске листе из реда хрватског народа

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Жељке Стојичић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Нада Тешановић
2. Ивка Ристић
3. Сања Ковачевић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Иванке Марковић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Драгана Микић
2. Гордана Рајчевић

Овјерена је кандидатска листа Социјалистичке партије за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Зденка Гојковић
2. Предраг Глухаковић
3. Анкица Батинић

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Мије Перкунића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Иво Бошњак

ЦИК је одбио кандидата Мату Лучића на кандидатској листи народног посланика Мије Перкунића, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Пелагићево, што је неспојиво у складу са чланом 11.12 став 3 Изборног закона.

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Ивице Марчинковића – ХДЗ БиХ за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Давор Чордаш
2. Марија Рапо
3. Драган Јуричевић
4. Мирко Панджа
5. Илија Павловић

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Иване Надаревић – ХДЗ БиХ за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Иво Камењашевић
2. Мато Марјановић
3. Анто Надаревић
4. Никола Бошњак
5. Катарина Божановић

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Маријана Туњића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Ђуро Ивановић
2. Денис Ивановић

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Маријана Кљајића – ХДЗ БиХ за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа:

1. Иво Мијић
2. Петар Гагулић
3. Тања Зовко
4. Анкица Олујић


Овјерене кандидатске листе из реда бошњачког народа

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Бегије Смајић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда бошњачког народа:

1. Фарук Ђозић
2. Шабан Сивић
3. Адиб Ђозић

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Едина Рамића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда бошњачког народа:

1. ДЖевад Махмутовић
2. Михнет Окић
3. Мурис Чиркић
4. Ахмет Чиркић
5. Алија Табаковић
6. ДЖемалудин Шабановић
7. Самир Баћевац
8. Елвир Хаджиомеровић
9. Анита Ходжић
10. Исмет Шепо

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Дениса Шулића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда бошњачког народа:

1. Игор Бошњак
2. Денис Туркановић
3. Ћима Мулаосмановић

Овјерене кандидатске листе из реда осталих

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Бранка Декета за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда осталих:

1. Раденко Рикић
2. Љубиша Декет

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Жељка Радоњића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда осталих:

1. Данијел Пухалић
2. Жељко Драгичевић

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Дејана Куртиновића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда осталих:

1. Јована Чаркић
2. Александра Далшашо-Лепир

Овјерена је кандидатска листа ад хоц члана Саше Чудића за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда осталих:

1. Франц Сошња
2. Дубравка Мацановић
 

 

Централна изборна комисија БиХ данас је, након извршених провјера, донијела Одлуку о допуни одлуке од 30.11. 2018. године којом се дјелимично овјерава кандидатска листа народног посланика Гордане Тешановић за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа. Допунском одлуком овјерена је  кандидатура Зорице Кузмановић Василић.

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.