Црна Гора шаље војску на границу

Савјет за одбрану и безбједност, којим је предсједавао Мило Ðукановић, донио је на сједници одлуку о ангажовању припадника Војске ЦГ у заштити државне границе.

Nezavisne / 20. децембар 2019

printscreen

Савјет је донио одлуку о ангажовању Војске Црне Горе у заштити границе од илегалних миграната до краја 2020. године, као подршка полицијским снагама.

На сједници на којој су учествовали и чланови Савјета, предсједник Скупштине Иван Брајовић и предсједник Владе Душко Марковић, донијета је и Одлука о учешћу припадника војске Горе на међународним вјежбама у наредној години.

Војска Црне Горе у 2020. години упутиће своје припаднике на седам међународних вјежби. Одлука је донијета на основу преузетих обавеза као чланице НАТО, процеса приступања ЕУ, регионалних иницијатива, планова билатералне сарадње и потреба Војске Црне Горе за одређеним садржајима обуке и вјежби, а у циљу даљег развоја војних способности током 2020. године, наводи се у саопштењу кабинета предсједника Црне Горе достављеном Танјугу.

Чланови Савјета упознати су са активностима које је Црна Гора спроводила у супротстављању хибридним пријетњама у 2019. години и Информацијом у вези сајбер активности које је Црна Гора спроводила у току 2018. и 2019. године. 

Савјет је закључио да надлежна министарства наставе рад на развоју капацитета за заштиту и одговор на пријетње и активности из сајбер и хибридног домена.

Савјет је размотрио и друга питања из своје надлежности.

На седници Савјета су, по позиву, учествовали министар одбране Предраг Бошковић, министар вањских послова Срђан Дармановић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Драгутин Дакић.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.