Црна књига неподобних: Састанак опозиције због пријетњи Милорада Додика

Оштре реакције на Додиково обраћање

FENA/Buka / 14. новембар 2016

Представници Савеза за промјене данас ће у Бањалуци одлучити које ће кораке подузети након „пријетњи“ предсједника РС-а и СНСД-а Милорада Додика, да Влада РС неће помагати општине у којима није побиједио СНСД, те да чланови Владе неће имати било какву комуникацију с руководствима тих локалних заједница и да ће СНСД направити тзв. црну књигу у коју ће бити уписани сви они који су било када на било који начин СНСД-у "направили штету".

Главни одбор Партије демократског прогреса (ПДП) осудио је те Додикове изјаве, назвавши их страшним.

- Поставља се питање да ли су слиједећи корак жуте траке које ће бити подијељене свима који нису у СНСД-у. Јавност је згрожена овим порукама - рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак у недјељу на прес-конференцији у Бањој Луци.

Као једну од најужаснијих ствари које су се јавиле у јавности, оцијенио је Додикову најаву да Влада РС неће сарађивати с опћинама у којима није побиједио СНСД. - Савез за промјене је става да све ово тражи одговор и биће бити одржан састанак на којем ће Додикова пријетња бити главна тема – најавио је у недјељу Црнадак. Након сједнице Главног одбора ПДП-а, он је казао да је СНСД и досад радио против Савеза за промјене и спрјечавао да се деси било шта добро за грађане. Будући да, како је навео, СНСД „у потпуности контролише тужилаштво“, Црнадак сумња да ће се тим изјавама позабавити надлежни органи, како би испитали да ли је Додик прекршио Устав и законе РС. Раније је Српска демократска странка саопштила како је обраћање предсједника Републике Српске Милорада Додика на страначком скупу СНСД-а са новоизабраним начелницима је крајње алармантно, посебно када позива на несарадњу Владе Републике Српске и њених функционера и „кажњавање“ градова и општина у којима су на власти опозициони начелници, саопштено је из Српске демократске странке. СДС упозорава да најава прављења „Црне књиге“ у којој треба да се нађу и санкционишу сви они који су чинили било какву партијску штету СНСД-у, подсјећа на најцрња времена фашистичке идеологије и „жутих трака“.

“Крајње је вријеме да се запитамо шта то Додик и СНСД нуде Републици Српској и гдје нас та политика води? Да ли смо ми задњи бастион тоталитаризма цивилизованог свијета, који се данас може поредити са Сјеверном Корејом или сличним режимима? И каква нам је будућност? Да ли ће ово бити Република Српска у којој ће да живе и имати мјесто само партијски послушници СНСД-а, а сви остали бити грађани другог реда и тражити своју будућност изван Републике Српске?”, питају се у СДС-у.

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.