Чувари - људи који су посветили живот борби за природу

Центар за животну средину организује изложбу фотографија "Чувари" аутора Луке Томца вечерас у 19.00 сати у Музичком павиљону у парку Петар Кочић.

BUKA / 31. јануар 2017

Приликом отварања биће представљено и укоричено издање фотографија и прича активиста - чувара.

Пројекат „Чувари“ (Кееперс) је фотографско истраживање разноврсне мреже људи који се баве очувањем природе широм Европе. На изложби ће бити приказана и борба за ријеке Босне и Херцеговине, њено највеће богатсво. Кроз причу Наташе Црнковић, активистице за заштиту ријека БиХ, сазнаћете начин на који се свакодневно бори за очување највећих богатстава у нашој земљи. На изложби ће бити приказане и фотографије предјела из цијеле Европе, као и приче активиста из других земаља о борби за очување природе. Важност ове изложбе мјери се бројем и напором активиста и волонтера на поправљању штете коју су драгоцјени екосистеми претрпјели због неодговорних људских поступака.

Вриједи истакнути континуирано преклапање човјека и природе, културе и пејзажа у пројекту Кееперс, чиме је излагање на отвореном, јавном простору доживјело своје концептуално заокружење, но дефинитивно не и свој коначан завршетак. Пројекат „Чувари“ (Кееперс) до сада је гостовао у Бриселу (Белгија), Ла Веллети (Малта), Лимасолу (Кипар), Женеви и Лаусанни (Швајцарска), Тбилисију (Грузија), Загребу и Дубровнику (Хрватска), а након Сарајева и Бања Луке, изложба и књига настављају путовање према Нјемачкој, Великој Британији и Норвешкој.

На отворању изложбе присуствоваће и аутор Лука Томац, те ће са Наташом Црнковић давати изјаве за све медије након отварања изложбе у 19.00.

Изложбу можете погледати до 7.1.2017. године у Музичком павиљону.
Више о пројекту: хттп://натурес-кееперс.орг

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.