Данас настава у свим школама у Бањалуци и Лакташима, раде и вртићи

Према информацијама које су образовне установе доставиле Министарству просвјете и културе Републике Српске, настава се изводи у већини основних и средњих школа у Републици Српској, а раде и предшколске установе.

BUKA portal / 15. мај 2019

 

"Прилике на терену у Бањалуци и Лакташима су значајно побољшане, па ће у сриједу бити организована настава у свим школама, као и рад предшколских установа на овом подручју", наводе из Министарства просвјете и културе РС.

Усљед обилних кишних падавина и излијевања ријека сутра ће бити обустављена настава у свим школама на подручју Челинца, Теслића, Новог Града, Костајнице, Приједора и Котор Вароша.  

У Добоју је обустављена настава у ОШ „Озрен“ Пакленица Доња и Подручном одјељењу Трбук због излијевања ријеке Босне, затим у Подручном одјељењу Шеварлије у оквиру ОШ „Свети Сава“ те у  ОШ „Петар Кочић“ због немогућности доласка ученика и наставника. У двије добојске школе - „Вук Караджић“ и „Свети Сава“ настава се изводи са скраћеним часовима.

У Оштрој Луци настава је обустављена у ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Петар Шкундрић“.

Министарство просвјете и културе прати ситуацију на терену и заједно са директорима образовних установа предузима све превентивне мјере с циљем безбједног извођења наставе у школама у Републици Српској.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.