Данас реконструкција Владе РС, шта ће бити са коалицијом СНСД-ДНС?

Данас би требала бити извршена реконструкција Владе Републике Српске

BUKA / E.P. / 04. јун 2020

Foto: BUKA

Министарка управе и локалне самоуправе Лејла Решић биће смијењена данас. Решићева је члан ДНС-а из Приједора, а била је министар у владама Александра Джомбића, Жељке Цвијановић и Радована Вишковића. Ужива повјерење бившег предсједника ДНС-а Марка Павића.

ДНС би требало предложити новог министра из бошњачког народа. 

У Бањалуци ће бити одржана ванредна сједница Предсједништва ДНС-а, на којој ће бити ријечи о коалиционим односима са СНСД-ом. 

Подсјетимо, све је почело прекомпозицијом скупштинске већине, када је ДНС "забио" нож у леђа свом главном коалиционом партнеру СНСД-у те ушао у дил са СДС-ом. 

Почеле су пљуштати оставке и смјене скупштинског руководства у том граду, а затим и у Градској управи Приједора.

Прво је оставку поднио Мирсад Дуратовић на функцију Предсједника Скупштине Приједора, а затим су се ређале смјене.

Одборници Скупштине града Приједор смијенили су секретара градског парламента.

Одборници су разријешили дужности и начелника Одјељења за привреду и пољопривреду Раду Росића и начелника Одјељења за друштвене дјелатности Моњу Касаловић.

Одборници су именовали Златка Ритана за вршиоца дужности Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове, а поништен је јавни конкурс за избор и именовање директора Центра за социјални рад.

Именоване су комисије за примопредају дужности директора јавних установа вртић "Радост" и Дома здравља Приједор које треба да се обаве на основу судских пресуда бивших директорица Гордане Јекић и Славице Поповић против Скупштине града Приједор која их је 3. октобра прошле године разријешила дужности и именовала Бојану Кос и Милицу Марјановић.

Од 31 одборника Скупштине града Приједора, нову већину од данас чини шест одборника ДНС-а, пет одборника СДС-а, три одборника СДА, један одборник СДП-а БиХ и један самостални одборник који је иступио из Клуба одборника СНСД-а.

Око СНСД-а окупљено је 15 одборника: шест од седам одборника СНСД-а, пет самосталних одборника, два одборника ПДП-а, један одборник ДФ-а и један одборник националних мањина који је члан СНСД-а.

 

 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.