Дарко Рундек у НУ2: Рекли су ми да сам показао курац свему, а ја тог нисам био ни свјестан

АЛЕКСАНДАР СТАНКОВИЋ угостио је музичара Дарка Рундека у Недјељом у 2.

Buka / 10. децембар 2017

 

Рундек се на почетку емисије осврнуо на догађај када је у емисији Недјељно поподне тијеком наступа групе Хаустор показао средњи прст. "Нисам био ни свјестан да сам показао средњи прст. Рекли су ми: 'Свака част, стари, показао си курац свему', а ја нисам ни знао да сам то показао", објаснио је Рундек и увалио Станковића у проблеме због ријечи "курац" у програму па се морао испричати.

"Сигурно идеализирамо нови вал. Било је то лијепо вријеме, пуно се ствари поклопило... Али важно је рећи да смо имали подршку, подршку Центра за културну дјелатност омладине у којем су сједили Душко Лјуштина и Путак, могли смо свирати кад смо хтјели, стварно смо имали њихову подршку. Чини ми се да је то било доста важно. Нашли смо се у том неком повијесном вакууму, кад је Тито умро. Као да је то била нека врста културне револуције, требало је повратити тај неки вал утопијског мишљења", одговорио је на Станковићево питање је ли нови вал идеализиран или је заиста био такав каквим га данас гледају.

 

"Било смо нека врста хероја у некој полубајци. Повјеровали смо у своје херојство. Штулић је био један од тих хероја, сјећам га се кад се претварао у тог хероја из једног обичног дечка с гитаром. Мислим да је сасвим легитимно да је завршио свој пут, био је хиперпродуктиван у својој задњој фази што је, по мом мишљењу, ишло науштрб квалитете. Сасвим је нормално и легитимно да се сад повукао са сцене", рекао је о Јохннју Штулићу.

"Ја сам једна њежна умјетничка душа и мени је то све заиста било болно. Нисам могао вјеровати што су све људи спремни учинити", рекао је о раздобљу деведесетих.

"Лијепо је да пјесма интригира људе, лијепо је и да се пјесма интерпретира не много начина. То је било вријеме кад сам откривао тибетански будизам. Занимљиво ми је било то да је слобода у свакодневним стварима. Уже и 'гун' у тој пјесми су мени биле алузија на неке једноставне животне вјештине", објаснио је пјесму Шал до свиле за коју су многи раније тврдили да има наркоманске конотације, што он одбацује.

 

Преузето са инде.хр

 

 


Бука препорука

Сексологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.