Давор открива документе из Тужилаштва и поручује: Гроб ћу откопати и сандук ћу довести овдје, а онда ћете видјети...

Грађани Бањалуке 213. пут су се окупили на Тргу Крајине како би тражили истину и правду у случају убиства младића Давида Драгичевића.

Buka / 25. октобар 2018

  Давор Драгичевић, отац убијеног Давида обратио се грађанима.

 

Он је рекао да је прочитао спис из Тужилаштва и да ће га подјелити са грађанима. 

 

"Немам ријечи којом бих оквалификовао те папире и шта је на њима написано. То не могу ни убице више написати. Подјелићу те папире да сами прочитате."

 

"100 дана треба да се окивалификује као организовано убиство, колико ће требати до судског процеса? 10.000 дана? Колико до Стразбура? И чему? Ничему", рекао је Давор између осталог.

 

 

Он је навео да су грађани остављени да живе са злочинцима и убицама и да не треба да очекују помоћ.

 

"И ЕУ и сви раде са овом влашћу и са стистемом, јер им овакво стање одговара."

 

Давор је овај пут понудио два избора.

 

"Читајући данас спис тек сам схватио у кући да га нема. И сад сам спреман на све. Опција прва је да направимо сами за себе земљу и да се боримо и да останемо овдје као људи да нас не убијају. Друга опција је откопати гроб и сандук и кренути у егзодус. Шта год ко мислио нека мисли. Можемо стати руку под руку и борити се против зла. Ово је терор. Гроб ћу откопати и сандук ћу довести овдје. И цуку. Што је моје моје је. А видјећете шта ће се тад десити. Ове сузе, ови ударци, та бол, масакрирање, док га тражимо и клечимо на кољенима. Док ми јаучемо њега тргају и ликвидирају", рекао је Давор.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.