Делегација ЕУ у БиХ: Прислушкивање је озбиљно кршење људских права

Из Пресс одјела Делегације ЕУ и Уреда специјалног представника Европске уније у Босни и Херцеговини су данас за Н1 казали да наводи о прислушкивању представљају озбиљно кршење људских права, без обзира да ли се ради о политичким актерима или не.

BUKA portal / 22. мај 2020

 

Међу бројним реакцијама које су настале након изјава Милорада Додика о прислушкивању опозиције, огласили су се и из пресс одјела Делегације ЕУ и Уреда специјалног представника Европске уније који су на упит Н1 казали да прислушкивање представља кршење људских права.

"Наводи о неовлаштеном прислушкивању, без обзира да ли се ради о политичким актерима или не, представљају озбиљно нарушавање људских права. Истинска демократија се темељи на осигуравању једнаке заштите људских права за све грађане, укључујући право на приватност, без пријетњи или притисака".

Казали су још да свако снимање телекомуникација мора бити у складу са законима у БиХ.

"Подсјећамо да примјене специјалних истражних мјера, укључујући надзор и техничко снимање телекомуникација, морају у потпуности бити у складу са законима о кривичном поступку у Босни и Херцеговини и предмет судске контроле", казали су.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.