Делибашић пуштен из притвора, забрањено му напуштање мјеста пребивалишта

Кантонални суд у Сарајеву донио је 11. јула рјешење о пуштању из притвора Дариа Делибашића, након чега је он пуштен на слободу, потврђено је Фени у том суду.

BUKA portal / 12. јул 2019

 

Како је Фени речено из Тужилаштва КС пуштање из притвора затражено је из те институције као и одређивање мјера забране по чијем приједлогу је Суд и поступио.

Делибашићу је тако забрањено напуштање мјеста пребивалишта, путовања те му је изречена мјера састајања са одређеним особама.

- Изречена му је наредба да се мора повремено јављати надлежном државном органу - наводе из Кантоналног суда у Сарајеву.

Делибашића, сина легендарног босанскохерцеговачког кошаркаша Мирзе Делибашића, 17. маја ухапсили су припадници Министарства унутарњих послова КС по налогу Тужилаштва КС које га сумњичи за судјеловање у почињењу кривичног дјела разбојништва и отмице из Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

Медији су пренијели да се Делибашић сумњичи да је 20. априла судјеловао у отмици Турчина Тамера Килерджија, једног од власника наргила бара "Махала" у Сарајеву.

Наоружане особе су онда у насељу Пејтон на Илиджи пресрели Килерджија, који се налазио у путничком аутомобилу. Пријетећи ватреним оружјем извели су га из возила, свезали и држали заробљеног до наредног дана када су га оставили у сарајевском насељу Отока, а од њега су тражили милион КМ.

Делибашић је привођен и раније у вези истог случаја, али није било законског основа за његово задржавање, па је пуштен.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.