ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У САЛЦБУРГУ Држављанин БиХ славио рођење дјетета, а онда је незвани гост убио његовог оца

BUKA portal / 07. јун 2019

Пуцњави у Салцбургу у којој је убијен Самир Халкић (46) и лакше рањен његов син Дженис Халкић (24) претходило је славље у једном кафићу поводом рођења другог Дженисовог дјетета, које је прекинуто када је један од гостију кафића почео да вријеђа жртве, а затим испред локала извадио пиштољ и пуцао на њих.

Занатска породица поријеклом из Босне и Херцеговине славила је у уторак увече принову, рођење Дженисовог другог дјетета у кафићу “Фокус” у Салцбургу.

Весеље је прекинуто када је у једном тренутку један од гостију кафића, иначе локални мјештанин који није био званица породице Халкић, почео да вријеђа жртве.

У једном тренутку је чак, како пишу медији, ошамарио Джениса. Како би ријешио несугласице са човјеком кога је те вечери први пут видио, позвао је свог оца и заједно су изашли испред локала.

Затим је пуцач, за ког су свједоци касније рекли да је поријеклом Албанац, извадио оружје (претпоставља се пиштољ) и почео пуцати на држављање БиХ испаливши неколико хитаца.

Један метак погодио је Самира у ногу, а један у срце, што је за њега било кобно јер се истог тренутка срушио на земљу и преминуо на лицу мјеста.

Један метак је пробио је Джеинсова бедра, али је младић одмах превезен у најближу болницу и његово стање је, према писању аустријског портала “ое24”, стабилно и он се не налази у животној опасности.

Нападач је потом пјешице побегао у непознатом правцу и полиција од уторка увече интензивно трага за њим. На лицу мјеста су пронађене чауре које су послате на вјештачење, али не и оружје из ког је пуцано. Исте вечери испитани су и сви свједоци који су се у тренутку пуцњаве нашли у близини кафића, али опсежна потрага за Албанцем у којој су учествовале и тамошње Кобре била је неуспјешна, пише Блиц.

Како су за тамошње портале испричали рођаци и пријатељи жртава, Самир је био диван човјек и много се радовао рођењу унука, а његов син Дженис је веома успјешан младић. –

Многи завиде Дженису јер је успјешан, добро зарађује, има двоје здраве дјеце и предивну супругу, успјешан је на свим пољима – испричали су рођаци истичући да је његово стање сада стабилно али се је и даље у великом шоку.

Блиц/ ОЕ24

 

 

 


Бука препорука

Свијет

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.