Детаљна временска прогноза Недима Сладића: Припремите се предстојеће седмице

Вријеме пред нама

BUKA portal / 10. октобар 2019

Иако нас данас очекује нешто облачнији дан уз пролазак фронталног система с којим ће у Босни и Херцеговини пасти врло мало кише, највише на сјеверозападу, западу и југозападу Босне и Херцеговине, јачањем антициклоналног поља над средњом Еуропом и ширењем њеног огранка према БиХ долази до стабилизације временских прилика, што ће бити увертира у почетак Михољског љета.

Прострујат ће од викенда размјерно топао зрак у каналу из Средоземља према нашим крајевима и источној Еуропи, тако да нас очекују натпросјечно високе дневне температуре зрака. Ипак, на пораст јутарњих температура морат ћемо мало причекати, барем до недјеље. Викенд пред нама бит ће идеалан за боравак на отвореном, нарочито за организацију излета или још који касни одлазак на море. Михољско љето, као и протеклих јесени, дошло нам је поново у другој декади мјесеца октобра.

Вријеме у наредној седмици, барем до 17. октобра, уз доминантно антициклонално поље, бит ће стабилно, сухо и топло, уз доста сунчаног времена. Ипак, већ од недјеље током дана треба рачунати да ће се и небо прошарати углавном високим облацима који не нарушавају дојам лијепог времена, нарочито на сјеверозападу наше земље. Јужни и југозападни вјетар поново ће бити доминантнији почетком седмице, нарочито на сјеверозападу земље с којим ће почети пристизати облачност из смјера Италије, а у остатку земље она ће се чешће примјећивати на небу у другом дијелу дана од сриједе.

Неизоставни дио октобарских јутара јесте магла и ниска наоблака која се у јутарњим сатима очекује дуж ријечних токова и котлина, нарочито уз Босну, Врбас, Саву и Лашву.

Свјежа јутра, углавном између 3 и 9 у Босни, а у Херцеговини до 14 ºЦ, почетком седмице због утјецаја јужног струјања углавном од 7 до 12 ºЦ у Босни, на југу до 16 ºЦ, а највише дневне већ од викенда посвуда ће прелазити двадесети подиок, и углавном у распону од 21 до 27 ºЦ.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.