Деветнаест нових Ђурђевданских звјездица вас позива на најбољу забаву у региону!

26. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме,Бањалука 2019.Спортска дворана “Борик”, 10. мај у 20 часова

BUKA portal / 09. мај 2019

Малишани из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије сутра од 20 часова у Спортској дворани „Борик“ пјевају 16 нових дјечијих хитова!

Сви  учесници су већ у Бањалуци, а након данашње Конференције за медије, од 12 до 14 часова учествују на ревијалном концерту у Музичком павиљону „Стакленац“ гдје ће представити своје вокалне могућности и шарм публици.

У поподневним часовима их очекује и техничка проба у Спортској дворани „Борик“ а 10.маја су у 10 часова у посјети Градоначелнику Бањалуке а очекују их и генералне пробе пред финални наступ у 20 часова.

Улазнице за Фестивал по цијени од 1КМ можете купити у Спортској дворани "Борик" и на портирници РТРС-а, а као и претходних година сав приход иде у хуманитарне сврхе. Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС-а од гласања за награду публике, а коме ће новац из хуманитарног фонда бити додијељен одлучује управо побједник, односно у случају дуета побједници смс гласања, наравно уз помоћ својих родитеља.

Све композиције и учеснике овогодишњег фестивала, као и правила за гласање за награду публике можете пронаћи на фејсбук страници фестивала, ДЈУРДЈЕВДАНСКИ ФЕСТИВАЛ, као и на сајту дјеца.ртрс.тв

Талентоване мале извођаче током година увијек су оцјењивали реномирани и признати вокални солисти, музички педагози, композитори и текстописци, па тако и ове године можемо поносно да представимо наш жири:

Јелена Томашевић, поп пјевачица из Србије, уједно и  предсједница фестивалског  жирија
Александар Јошић, Музички уредник програма Телевизије РС
Игор Дивјак, Музички уредник Радија Републике Српске
Маја Татић,  музичики продуцет Музичке продикције РТРС
Горан Вулета, музички педагог и композитор из Приједора
Нина Деретић,  музички педагог и композитор из Бањалуке
 Александра Турова, извођач прошлогодишње побједничке композиције

Ове године на Фестивалу додјељујемо сљедеће награде:

три награде за композицију, од којих је прва, уједно и главна награда Фестивала, и носи име Јадранке Стојаковић (Новчани износи за 1.2. и 3. награду су: 1500КМ, 1000КМ и  500КМ)
Остале награде су:
прва, друга и трећа награда за интерпретацију (500КМ, 300КМ, 200КМ)
награду за најбољи аранжман (300КМ)
награду за најбољи текст  (300КМ)
награду за најбољи сценски наступ (100КМ)
Имамо и награду жирија учесника, о којој  одлучују сами извођачи (100КМ)
 а СМС гласање, које је у току, одредиће ко добија НАГРАДУ ПУБЛИКЕ (200КМ) и уједно ће одлучити коме ће уручити цјелокупан износ из хуманитарног фонда Ђурђевданског фестивала.

Ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио је мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини на фестивалу глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела фестивала је пјевачица Јелена Томашевић.

Видимо се 10.маја од 20 часова у Дворани „Борик“!

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.