ДигиталноВријеме.ба - за квалитетнији дигитални живот у БиХ у вријеме пандемије коронавируса

Портал је креиран с циљем да грађанима широм БиХ, наше дијаспоре, али и региона на једном мјесту буде доступан преглед квалитетних онлине садржаја за вријеме изолације изазване пандемијом.

BUKA portal / 25. март 2020

Данас је асоцијација ИТ компанија “Бит Алијанса” објавила први портал у БиХ који интегрише низ бесплатних онлине садржаја и алата, под називом „Дигитално вријеме”. Портал је креиран с циљем да грађанима широм БиХ, наше дијаспоре, али и региона на једном мјесту буде доступан преглед квалитетних онлине садржаја за вријеме изолације изазване пандемијом.

 

У вријеме када се цијели свијет суочава са изазовима које носи пандемија коронавируса, технологија нам даје могућност да останемо повезани и наставимо са нашим редовним животним активностима, само на нешто другачији начин - онлине.

 

С циљем да квалитетни онлине садржаји буду представљени на једном мјесту, “Бит Алијанса” је креирала web страницу ДигиталноВријеме.ба како би период који проводимо код куће усљед изолације био квалитетно и продуктивно искориштен, те како би сви којима је помоћ у овом тренутку потребна, исту пронашли на једном мјесту. На порталу ћете пронаћи селекцију дигиталних алата који олакшавају комуникацију. Такођер, нуди се преглед разних могућности онлине образовања од наших домаћих до Ивy Леагуе свјетских, виртуелне посјете најпознатијим свјетским музејима, гледање онлине представа из позоришта широм БИХ, читање бесплатних књига за одрасле и дјецу. Осим тога, можете пронаћи идеје како остати психо-физички здрав у овом изазовном периоду који је пред нама, као и секцију која информише грађане из цијеле БиХ гдје могу потражити помоћ или постати волонтери.

 

“ДигиталноВријеме.ба је далеко више од обичног портала, визија је да то буде централно мјесто дигиталног окупљања свих грађана БиХ, као и наше дијаспоре, у овом изазовном времену у ком смо се нашли усљед пандемије. Солидарношћу желимо једни другима олакшати цјелокупну ситуацију и показати да се у највећој невољи препознају и наше најбоље вриједности. Останите кући, пратите упутства кризних штабова и искористите садржаје које вам доносимо на порталу ДигиталноВријеме.ба како бисте свој дигитални живот у периоду који нам предстоји што љепше и квалитетније живјели јачајући свој ум и чувајући свој разум јер снага ума увијек побјеђује”, навела је Татјана Вучић, извршна директорица Бит Алијансе.

 

Позивају се сви грађани, организације, компаније и институције да се придруже иницијативи и на порталу ДигиталноВријеме.ба објаве бесплатне онлине услуге и садржаје који могу свима бити од користи у овом тренутку, а путем форме која је доступна овдје.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.