Дипломата САД-а 14 година дрогирао и силовао жене

Бивши службеник америчке амбасаде у Мексику признао је кривицу за дрогирање и сексуално злостављање најмање 23 жене у току последње деценије, преноси Њујорк пост.

BUKA portal / 29. јул 2021

Foto: FBI


Брајан Джефри Рејмонд из Ла Месе признао је кривицу по сазвеним оптужбама за сексуално злостављење и дистрибуцију опсценог материјала, наводи се у саопштењу министарства правде.

Рејмонд (45) је напустио Мексико након што је једна жена пронађена нага и како вришти у упомоћ са његове терасе 31. маја 2020. године, наводи се у судским документима. Рекла је да се не сећа догађаја након конзумирања пића и хране коју јој је он донео, преноси Њујорк пост.


Током истраге која је уследила „агенти су пронашли стотине фотографија и видео записе који приказују више од 20 онесвешћених и нагих или делимично нагих жена, на Рејмондовим мобилним телефонима, и „Клауд“ налогу и другим електронским уређајима“, наводи се у саопштењу.

Он је ове материјале почео да скупља од 2006. године и наставио је све до 30. маја 2020. године.

„Рејмондова рука је видљива на фотографијама и видео записима, као и уста, очи, руке и ноге његових жртава. Он им на тим фотографијама мази груди и задњицу. Такође се ивди како Рејмонд лежи у кревету са женама које су онесвешћене“, наводи се у саопштењу.

„Жене су током свог боравка са Рејмондом доживеле губитак памћења и нису знале за фотографије, видео записе и физички контакт“, наводи се.


ФБИ је током истраге утврдио да је Рејмонд на интернету претраживао сајтове везане за ефекте коришћења лекова и дроге са алкохолом.

У споразуму о признању кривице, Рејмонд је признао да је имао сексуалне односе са две жртве у својој резиденцији у Мексико Ситију. Истакао је да жртве нису биле у стању да му дају пристанак.

Такође је признао да је током 14 година снимао и фотографисао најмање 20 жена и да им је додиривао интимне делове тела.

Рејмонд је дистрибуирао 479 слика и видео записа 20 онесвешћених жена у САД, где је покушао да избрише материјал са својих уређаја и интернет налога док је у току била истрага, рекли су званичници.

Прети му максимална казна доживотног затвора, новчана казна од 250.000 долара и казна затвора од најмање 5 година.

„Брајан Рејмонд је изневерио поверење које му је било пружено као раднику америчке владе који представља САД у иностранству, пошто је више година злостављао, експлоатисао и снимао жене које је циљао у САД и другим деловима света“, навео је помоћник државног тужиоца Кенет Полит млађи.

 

Нова.рс


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.